Богдан Назаренко: Балаболів треба ставити на місце

Хронологія Поштової... Початок.... Виключно для тих, кого дійсно цікавить історія Людей Поштової.... Але.. Почнемо з кінця... Сумно не буде...

Юлия Никитина,  дякую за вашу пораду від 25 червня о 11:27, беру ії на "озброєння":  · 

Вот насколько письменный (и тем более - публичный) конфликт вреден для близких и доверительных отношений, настолько же он бесценен для отношений на длинной недружественной дистанции.

В ситуациях, когда с одной из сторон есть человек/люди, склонные врать, передергивать, убеждать других, что они услышали не то, что они услышали (последнее по сути, легкая форма газлайтинга), письменное выяснение отношений - идеальная защита.

Когда ссорятся любовники, близкие друзья, или люди, планирующие вместе работать, это нужно делать лично, осторожно, мягко, за закрытыми дверями. Потому что ключевая задача в таких ссорах - не уничтожить важное, прийти к соглашению, не нанести отношениям непоправимый вред. В таких конфликтах есть что сохранять.

Другое дело, когда дистанция между оппонентами длинная и сохранять в конфликте нечего. Например, на вас нападают, а вы защищаетесь. Или вы нападаете на кого-то, кто по вашему мнению нанес вам вред (депутат, проголосовавший за застройку парка например). Или когда есть принципиальное разногласие, требующее прояснения, и оно лежит в плоскости фактов и аргументов (не ощущений) - это нужно делать только письменно. А часто письменно и публично, то есть в формате публичной полемики.

Все формы газлайтинга, от легкого "тебе показалось, я этого не говорил" до адского "ты явно сходишь с ума, так как регулярно видишь то, чего нет", строятся на уверенных интонациях и паутине перескакиваний с темы на тему.

Это страшная вещь в личном общении - если оппонент, скажем, психопатического спектра, он реально способен убедить собеседника в том, что белый лист только кажется белым, а в реальности он черный, просто с собеседником что-то очень сильно не так. Когда симпатичный тебе человек уверенно и спокойно говорит "ты же сама 5 минут назад признала что это черный лист, неужели ты не помнишь, вспомни, ведь то же самой с тобой было два года назад, помнишь, как отвратительно ты тогда рыдала?", нужно иметь очень крепкую психику, чтобы не расшататься.

Но в письменном общении все эти мутные вещи тают, как роса на солнце, особенно в публичном, где ткнуть оппонента в манипуляцию можете не только вы, но и любой прохожий. Невозможно утверждать "я этого не говорил, тебе показалось", когда есть скрин того, как говорил. Невозможно выдавать "у меня есть доказательства" за доказательства, разница очевидна любому, кто читает диалог. Невозможно толкнуть пламенную речь, чтобы окружающие подумали "Вася так красиво говорит, наверное Вася прав, благороден и справедлив" - эту речь в письменной форме можно разобрать на молекулы и проверить каждое высказывание. Невозможно безнаказанно перескакивать на другие темы и уходить от ответов на прямые вопросы - сам факт такого поведения уже многое говорит о человеке, а один и тот же прямой вопрос можно задавать бесконечно, фиксируя, как от них увиливает оппонент.

Короче, если на вас нападают или несправедливо обвиняют люди, которым вы совсем не доверяете - переводите общение в письменную плоскость. Если правда на вашей стороне, в письменной плоскости вы в конфликте выиграете."

Ну тепер можна починати...

19 червня цього року Віталій Білецький зробив допис на своїй сторінці у ФБ: "Дно пробито! Півроку триває тиск на Музей на Поштовій площі в м.Києві! Триває кампанія по дискредитації всього процесу створення Музею на Поштовій площі та вирішенню надскладної та застарілої проблеми. Розповсюджується брехня, плітки та робиться все для того, щоб знищити пам'ятку історії, археології Національного значення! Чого тільки варті числені спроби припинити популярізацію унікальної території! Саме постійне інформування та супровід всіх бажаючих на територію пам'ятки, де зроблено власноруч першу унікальну експозицію, врятовано величезний за площею масив трасування кварталу середньовічного Києва дозволило до сьогодні зберегти основу майбутнього Музею. Група Провокаторів намагаються зірвати важливий для Києва та України, складний робочий процес, який ми готували близько двох років.. Кому це треба та навіщо?! Який мотив у цих "людей"?! Яка мета у цього руху?!

Наразі ми готуємо всю хронологію Поштової. Все що нам стало відомо та вдалось знайти з самого початку. З 2005 року. Ми надто довго мовчали, але сказати є про що. Зібрано величезний масив інформації, не тільки нами, все це має ознаки спланованої акції спрямованої на дестабілізацію і без того не простої ситуації в місті Києві. Також, на наступному тижні буде офіційна заява від ініціативної групи, яка з 2017 року займається Поштовою стосовно всього що відбувається, подальших дій та іншого Повірте, сумно не буде.

Богдан Назаренко - голова громради при КМДА (якщо ви чули про таку громраду і про такого голову) під дописом звернувся до спільноти ФБ: "Балаболів треба ставити на місце". 

Отже. Давайте спробуємо допомогти Богдану та іншим поставити "балаболів" на місце...

Як ви знаєте ми розпочали проект, в якому знімаємо інтерв'ю з Людьми Поштової. Декілька інтерв'ю ви вже бачили... Але багато чого ми ще не викладали... На те є свої причини. Неочікувано... але навіть сама звістка про те, що ми знімаємо такий цикл програм підірвала інтернет, окремих "діячів"...

Зокрема мене особисто тут же звинувати. З'явились заклики на кшталт:

"начинать надо с того, что очищать ряды от провокаторов и негодяев. Сергій Куценко таким являетесь именно вы. Коллеги прошу прошения. но любые дальнейшие процессы, предложения. мысли о развитии и сохранении Киева в присутствии этого "деятеля" для меня невозможны".

"Сергій Куценко ты провокатор и этому есть куча свидетельств. Люди Почтовой?! Интересно. Сергій Куценко ты украл то, что как обычно сделано не тобой. Константин Пионтковский Прошу меня простить, но с такими персонажами, как Куценко успех гарантирован. Без меня." 

Konstantin Piontkovsky активно долучився до цієї кампанії і написав "Куценко исключен из ГО "Центр мониторинга влады'. Как раз из-за ситуации с Почтовой."

Потім  Konstantin Piontkovsky більш докладно пояснив: "Позвольте мне, как стороннему наблюдателю, высказать свое мнение относительно сложившейся ситуации. Слабое, больное гражданское общество само себя догрызает. Невнятные обвинения, тень на плетень, разжигание конфликта. Я предлагал некоторым участникам процесса встретиться вместе на одной площадке и обсудить все взаимные претензии, что вам всем делить? Имущество, деньги, территорию? Влияние, славу, амбиции? Ради чего все это было затеяно изначально на Почтовой? Идут ли на пользу эти публичные дрязги? Кто от этого выигрывает? Предлагаю отступить на два шага назад и с холодной головой провести общую встречу заинтересованных сторон. Я уверен, что все взаимные обвинения/недоразумения могут быть сняты при отстранении от своих больших амбиций, цивилизованной дискуссии и общих целях на Почтовой.

Я намагався щось спробувати відповісти, у нас навіть виникла невеличка дискусія з Костянтином :

Сергій Куценко Константин Пионтковский це була моя пропозиція кілька тижнів тому. Ти звинуватив мене

Konstantin Piontkovsky Сергій Куценко встреча в Подольской РДА? В формате подсудимый Билецкий и обвинители? Интересный формат. До этого вылил ушат дерьма на Билецкого и Рутковскую - хорошая предпосылка для начала конструктивного диалога... Ты сделал все, что бы всех максимально рассорить, я против такого подхода. Обвинения ни о чем - одна бабка сказала. Я потом расскажу... И где оно потом - НИЧЕГО как не было так и нет.

Сергій Куценко Константин Пионтковский знов звинувачення!!! Ти що прокурор?)

Сергій Куценко Константин Пионтковский уважно прочитай, що я пропонував і про що писав, а потім свої "домисли" поширюй....

Була ще величезна переписка з Костянтином. Колись ії оприлюдню.

Щодо стурбованого Віталія Білецького.  Ось посилання на його дописи у ФБ:

31.05.2021 "Чергова порція брехні та маніпуляцій від "журналіста" неіснуючого ЗМІ Сергія Куценко! Я не є автором матеріалу на вказаному сайті!!! https://wikibaza.com/.../93815-oleg-cheslavskiy-i-sergey... Тут лише вказано посилання на матеріал, автором якого дійсно є я, але цей матеріал опубліковано на іншому ресурсі, ось він! https://site.ua/.../35872-tisk-na-muzey-na-poshtoviy.../ Друзі, будьте уважні, так як, це вже не перший випадок використання мого імені на ресурсах, які пов'язані з Олегом Чеславським. Так 21.09.20 та 06.05.21 року було опубліковано матеріали з використанням мого імені та до публікації яких я жодного відношення не маю. Кіберполіція Національна спілка журналістів України (НСЖУ) зверніть будь ласка увагу на діяльність неіснуючого ЗМІ ГО Укрмедіа та ресурсів, які розповсюджують брехливу інформацію з використанням персональних даних, без жодного на це дозволу.

22 травня "До уваги всіх небайдужих киян та представників ЗМІ! Пропонуємо вам до уваги наш розлогий коментар щодо замовної брехливої кампанії проти представників ГО "Громада Андріївський Узвіз" та координаторів Руху Музей на Поштовій площі в м.Києві . Останнім часом через нашу активну позицію щодо збереження культурної спадщини столиці на нас значно посилився тиск будівельної мафії. Виходять проплачені абсурдні статті де нас безпідставно звинувачують у всіх бідах людства, вживаються незаконні дії задля знищення нашої громадської організації та робиться все, щоб Музей на Поштовій площі припинив своє існування. В нашому відео ми даємо детальну відповідь на всі брехливі звинувачення різних так званих "політологів, блогерів та активістів", які за дві копійки займаються такою брудною справою. Варто зазначити, що наймасовіше останніми часом цим займаються такі собі Олег Чеславський та Сергій Куценко - треба, щоб Київ знав своїх "героїв". До речі, перший з цих діячів навіть додумався звернутися в ДТЕК, щоб наш з вами музей відключили від світла, це така від нього "допомога у збереженні культурної спадщини"... Що ж, ми максимально розлого й детально відповіли на кожне їхнє абсурдне звинувачення, адже ми абсолютно відкриті! Тому відео вийшло довгим, але кому дійсно цікаво розібратися в цьому всьому, той точно додивиться до кінця. Всім ворогам Києва ще раз нагадуємо - не дочекаєтеся! Музей був, є, і буде! Щоденна всеукраїнська газета «День» Радіо Свобода Українське товариство охорони пам'яток історії та культури Музичний Батальйон Екопарк Осокорки - Ecopark Osokorky Рух ЧЕСНО DW українською Українська правда Київський Пласт УНІАН Юрій Левченко Народовладдя Вечірній Київ Радіо НВ Труханівська Січ - Коло.медіа. Інтерфакс-Україна.Рідною мовою Національна спілка журналістів України (НСЖУ)

Ось як Alexander Misyura прокоментував цей допис Віталія Білецького: 

"Для мене боротьба за Музей на Поштовій почалася 18 травня 2018 року. Я й раніше зустрічав людей, які щось там виборювали, але серед сотень інших об’єктів не дуже звертав увагу.

В травні 2018 Петро сказав, що Штаб оборони Києва приєднується до боротьби за Музей, і 18 числа ми проводимо акцію. Ми тоді прийшли, демонтували ворота і увійшли на територію. З того дня був встановлений контроль за пам‘яткою археологіії та було встановлено намет з цілодобовим блок-постом, який мав унеможливити спроби забудовника знову закрити майданчик.

За кілька днів по тому я створив сторінку і групу в ФБ «Музей на Поштовій площі». З того часу усі події на Поштовій фіксувалися на сторінці, а найважливіші – і в групі. Акції на самій Поштовій, походи по різним інстанціям, відвідання Музею відомими людьми, екскурсії. Більше двох років там збиралася практично вся інформація про нашу боротьбу за створення музею.

Оскільки лідерами руху за збереження розкопок було усіма нами визнано п’ятьох людей – Анабелу Моріну, Віталія Білецького і Ольгу Рутковську як ініціаторів боротьби за створення музею і Сергія Мельниченка та Петра Михайленка як людей, що забезпечили потрапляння на територію та дали новий поштовх у вирішенні питань щодо створення музею, - то я призначив їх усіх адмінами і групи, і сторінки. Також додав ще найактивніших учасників громадського руху - Женю Фельдман, Олексія Ховратенка і Тетяну Родькину. Потім виник конфлікт Рутковської з Моріною, який переріс у конфлікт Анабели проти всіх, і я видалив її з адмінів групи і сторінки."

Група і сторінка працювали понад два роки, накопичуючи матеріали по всім подіям навколо Музею. Але в липні 2020 року мені зателефонував Петро Михайленко і сказав, що не може редагувати сторінку. Я зайшов на сторінку і теж виявив, що не можу користуватися правами адміна. На електронній пошті виявив листа з повідомленням, що я 12.07.2020 позбавлений прав адміністратора на сторінці «Музей на Поштовій площі». Я негайно зайшов в групу і видалив усіх адмінів окрім себе, оскільки не знав, хто це міг зробити. Невдовзі сторінка взагалі стала недоступною. Віталій Білецький зізнався, що то він наказав видалити з адмінів сторінки усіх, крім себе і Ольги, а згодом заархівував сторінку, щоб нібито упорядкувати і внести якісь зміни.

Зауважу, що протягом двох років поки я вів сторінку, я неодноразово намагався пояснити Ользі, що поширення сторінки дуже важливе для популяризації музею, і тому на коожній екскурсі слід говорити учасникам, щоб ставили лайки, писали відгуки, завантажували туди фото з екскурсій і тегали локацію, але щоразу вона відказувала, що моя сторінка – мої проблеми, і вона не збирається займатися розкруткою моєї сторінки. Віталій нібито погоджувався зі мною, але нічого в цьому плані не робив. Власні дописи на сторінці розміщували усі, але просуванням сторінки займався виключно я сам.

Коли Віталій і Ольга рейдернули сторінку, яка була по суті моєю інтелектуальною власністю, ми з Петром намагалися з ними поговорити, але розмова закінчилася сваркою, скандалом, і не дала результату. Відтоді ні я, ні Петро, ні Сергій на Поштовій не з’являлися. Згодом ми дізналися, що й Родькіну теж усунули від процесу. Сторінка, на яку я зібрав понад 1600 підписок і чимало відгуків, досі недоступна."

Konstantin Piontkovsky теж не залишився осторонь і звернувся під цим дописом Віталія Білецького до нас з Олегом Чеславським: "Сергій Куценко Oleg Cheslavsky Вам придется пояснить свое поведение публично. Не тень на плетень, а внятно и понятно."

І знов у нас виникла невеличка дискусія з Костянтином: 

"Сергій Куценко Константин Пионтковский а інших питань у тебе не виникло? Лідер громадянської позиції!

Konstantin Piontkovsky ​​​​​​​Сергій Куценко если мы, как представители гражданского общества хотим, чтобы не было скандалов внутри нашей спильноты такие вопросы нужно обсуждать на Совете Чести. Нет такого? Давайте создадим. Предателей изгоним. Клеветников изгоним. Необходима правда для всех. Предлагаю собрать Совет и почистить свои ряды. Без эмоций, без предубеждений."

Нажаль допоки від Костянтина окрім закликів нічого більше не чув, "Совета Чести" не створено... Слава Богу, що я прийняв правильне рішення і вийшов з ГО "Центр моніторингу влади". Але стаття не про це...

Ідемо далі...

Щоб хтось чогось не говорив про мене і про Олега, не знаю як Олег, а я особисто дуже задоволений тим, що у тому числі завдяки моєму невеличкому вкладу, про Музей на Поштовій знов заговорили, Люди Поштової починають потрохи повертатись на Поштову. 

Чому так кажу. Самі можете побачити. Музей на Поштовій знов в інфополі. Підкреслюю МУЗЕЙ НА ПОШТОВІЙ, а не Річкова Брама Києва!

А щодо Людей Поштової? Ось яскравий результат...

Мій ефір від 24 червня о 19:48  Музей на Поштовій. Третя річниця акції на захист пам‘ятки археології . На сторінці заходу було написано так: "У четвер 24 червня о 19.00 запрошуємо усіх причетних до акції відстоювання Музею на Поштовій площі до того місця, звідки вона починалася. Цієї неділі, 20 червня виповнюється рівно три роки від того моменту, коли небайдужі кияни прийшли до воріт так званого «будмайданчика» і звільнили прохід до розкопок старовинного Києва. Від того дня почалася активна фаза боротьби за створення Музею на Поштовій площі. За цей час в акції взяли участь сотні людей, проведено чимало заходів для привернення уваги до археологічних знахідок – концерти, танцювальні батли, розмалювання 100-метрового паркану київськими живописцями, виставка художниці Наталії Павлусенко і журналістки Вікторії Ясинської «Воїни минулого і сьогодення. Мужність України крізь часи». Ми добилися прийняття Верховною Радою Закону щодо збереження Музею на Поштовій, Рішення Київради, отримали висновки фахівців, акція була відзначена Книгою рекордів України як найтриваліша в історії.
І на першу, і на другу річницю більшість з учасників боротьби за Музей на Поштовій збиралися для відзначення чергової віхи на шляху до його створення.
Цього року річниця початку боротьби за Музей, за історію Києва співпала з великим святом – трійцею. Розуміючи, що в такий день багато хто буде в церкві, на природі, чи іншим способом відзначатиме свято, організатори акції вирішили відзначити її річницю трохи пізніше.
Запрошуємо усіх, хто тим чи іншим способом був причетний до боротьби за створення Музею, у четвер 24 червня о 19.00 до того місця, звідки вона починалася, де цілу зиму стояв червоний намет біля воріт. Небайдужих киян, музикантів, живописців, поетів, політиків. Навіть якщо Ви були з нами лише раз – ви все одно були з нами. Чекаємо на зустріч з вами!
Нам буде про що поговорити."

Саме цікаве те, що і Білецький і Рутковська були поруч у підземній частині Музею, але навіть не вийшли до Людей Поштової! Чому? Питання до них! Не приїхав на зустріч з Людьми Поштової і поборник правди Костянтин Піонтковський. Як завжди у нього були на те поважні причини: родина перш за все. Розумію. Але це ж була така нагода нарешті зустрітись з Людьми Поштової і з перших вуст дізнатись правду. Костянтин! Ти справді хочеш знати правду?

Тому продовжимо після коротенького відступу....

Отже ви зрозуміли - третя річниця акції була 20 червня 2021 року. Початок акції 20 червня 2018 року!!!

І тепер нарешті давайте перейдемо у 2018 рік....

20 червня 2018 року почалась акція! Зверніть увагу на дату!!! Вже 13 жовтня 2018 року з'являється сторінка Історико-культурний центр "Річкова Брама Києва"!!!

Ось на цій сторінці і зупинемось...

14 жовтня 2018 р.  на сторінці Історико-культурний центр "Річкова Брама Києва" з'являється перша світлина Річкової Брами Києва, вже без Музею на Поштовій. 

Ольга Рутковская 7 листопада 2018 року написала статтю :Стартував Всеукраїнський конкурс «Річкова брама тисячолітнього Києва». Опубліковано Програму та умови." "У середу, 7 листопада, о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція, присвячена оголошенню старту всеукраїнського конкурсу на кращу концепцію «Річкова брама тисячолітнього Києва» на Поштовій площі.

У зв’язку з тим, що Київрада підтримала рішення, які сприяють створенню музею замість торгівельного центру на Поштовій площі, громадсько-експертне середовище столиці оголосило архітектурно-дизайнерський конкурс на концепцію історико-культурного, туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва» у публічному просторі самої площі. Очікується, що конкурс сприятиме перетворенню існуючого публічного простору площі на комфортний культурний центр, який сповна розкриє різноманіття туристичного ресурсу стародавньої прибережної частини Києва. Під час прес-конференції організатори розповіли про виникнення ініціативи, оприлюднили програму та умови конкурсу. Оголошення конкурсу опубліковано 1 листопада 2018 р. за посиланням -
http://savekyiv.info/richkova-brama-kiyeva/7-listopada-2018-roku-startuye-vseukrainskiy-konkurs-richkova-brama-tisyacholitnogo-kiyeva

До участі в заході були запрошені вітчизняні ЗМІ та ініціатори і члени журі конкурсу, зокрема: 
-представник ГО "Громада Андріївський узвіз" Віталій Білецький
-представник НСАУ Олександр Барановський
-дійсний член ІКОМОС Рутковська Ольга
- експерт туристичної галузі, засновник Чорнобиль Тур Ярослав Ємельяненко
-драматург Олександр Ягольник
-представник БФ "Місія миру" Петро Михайленко
-експерт з туризму Катерина Дідковська
"

Історико-культурний центр "Річкова Брама Києва"  починає оприлюднювати фото під хештегами #РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій

8 грудня 2018 р.  -  у Національна Спілка Архітекторів України - НСАУ Фото Річкова Брама.

9 грудня 2018 р. : "#СвітлинаПерша_Конкурс
"Це команда, без якої неможливо було би уявити навіть надії на старт конкурсу!
Всі різні, за фахом, за віком, за кольором волосся і не тільки На жаль не завжди є можливість зібрати всіх але є те, що всіх об'єднує,це розуміння цінності Києва у всіх можливих сенсах цього слова!
Звісно це не всі, але ті хто безпосередньо брав участь на самому початку, є в жюрі конкурсу та працює над втіленням ідеї у реальне життя.
Наступна #світлина, а буде ще не одна, вийде найближчим часом.
P. S. Ми пам'ятаємо всіх і вдячні за все 
P.S.S. Побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб!
#РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій""

9 грудня 2018 р.  · "#СвітлинаДруга_Музей
Як і обіцяли, продовжуємо наш невеличкий ФБ-флешмоб.
Як у першому варіанті #Світлини, так і всі інші #Світлини мають фото людей, які фактично створили Музей на Поштовій площі. На превеликий жаль, сьогодні не всі мають можливість "тримати темп" через здоров'я або через інші обставини і не приймають активну участь у процесі захисту пам'ятки, створенню Музею та приведення до ладу ситуацію на всієї території площі але без кожного з них не було би нічого! На сьогодні зроблено важливу річ, сформовано спільноту однодумців, а це не один десяток людей з різним соціальним статусом, віком, фахом тощо, які добре розуміють, що робимо, як та навіщо. Такі справи.
Чекайте на публікацію #Світлини_3
Ми пам'ятаємо всіх і вдячні за все 
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб!
#РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій"

10 грудня 2018 р.  "#СвітлинаТретя_Музей_Поштова_Місто_Громада
ФБ-флешмоб продовжуємо до тих пір, поки не буде зазначено всіх людей, хто долучився та прийшов на допомогу Стародавньому Києву, який фактично вбивали на Поштовій площі!
Всі #Світлини мають фото людей, які є рєальною та дієвою громадою Києва! Які попри всі складнощі, велику кількість своїх завдань, знаходили та знаходять час на допомогу один одному та спільної діяльності на користь міста Києва!
В критичний час для однієї зі знакових та історичних, визначних площ Києва, якою десятки сторіч була місцина, яку ми називаємо Поштова площа, саме ці люди прийшли на допомогу та роблять це і сьогодні, відстоюючи право на власну історію, на власне минуле.
Поштова, це дуже особливе місце, яке гарно розкриває зміст людей та подій. Були розчарування, були і здивування, всього по трошки.
Поштова, об'єднала людей дії, людей, які мають принципи та однаково розуміють цінності, прагнуть єдиного результату, а це і збереження історично значущого місця, максимальне збереження пам'ятки археології у автентичному вигляді, створення, де-юре та де-факто, повноцінного музею саме на місці знахідок, повернення Поштовій її історичного значення, повернення на цей простір життя!
Неможна не зазначити, що більш ніж 170 днів, щодня, щоночі створюється історія, сучасна історія реального визволення історичного Києва від невігластва, зневаги, руйнівної окупації міста, звичайними торгашами!
Саме цю історію сучасного Києва пишуть ці люди!
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб!
#РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій

11 грудня 2018 р.  " #СвітлинаЧетверта_МузейНаПоштовій_МістоКиїв
Продовжуємо наш невеличкий ФБ-флешмоб присвячений звичайним людям, які роблять надзвичайні речі! Ми маємо надію, що коло справжніх киян стане набагато ширше, що Поштова площа стане справжнім громадським простором, який відстояли та зробили звичайні люди, прості українці, що події пов'язані з цим питанням знайдуть відповідне місце у сучасній історії України, як приклад самовідданості та гідності громади міста Києва!
Всі #Світлини мають фото людей, які є рєальною та дієвою громадою Києва! Які попри всі складнощі, велику кількість своїх завдань, знаходили та знаходять час на допомогу один одному та спільної діяльності на користь міста Києва!
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб! #РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій"

12 грудня 2018 р.  ·"#Світлина_П'ята #МузейНаПоштовій #МістоКиїв #РічковаБрамаКиєва

Середина тижня і напевно вже половина людей, які прийшли на допомогу місту Києву вже відзначені на світлинах Брами. 
Всі #Світлини мають фото людей, які є рєальною та дієвою громадою Києва! Які попри всі складнощі, велику кількість своїх завдань, знаходили та знаходять час на допомогу один одному та спільної діяльності на користь міста Києва!
Флешмоб продовжується!
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб! 

#РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій" 

13 грудня 2018 р.  · "#Світлина_Шоста #МузейНаПоштовій #МістоКиїв #РічковаБрамаКиєва
Продовжуємо флешмоб на відзнаку справжніх киян, по справжньому відданих Києву!
Киян, які поважають та розуміють Київ, які намагаються зберегти, відновити, надати інший, сучасний сенс історичним кварталам, окремим будівлям не кинувши їх на призволяще, не продавши за безцінь, не зруйнувавши, а надавши їм нове життя, через відновлення, реставрацію та подальше відповідальне використання!
Киян, які більш ніж 170 діб здійснюють функції Громадського контролю, звичайної охорони та фактично департаменту охорони та збереження культурної спадщини, наполягаючи на збереженні унікального місця, пам'ятки археології, само собою зрозуміло, що історії та культури.
Киян, які зробили неможливе, зупинили процес фактичної здачі Поштової, змусили себе почути та поважати!
Киян, які розпочали рух спрямований на збереження пам'ятки археології та створення музею на місці знахідок, поновлення археологічних досліджень але з урахуванням пам'ятки та без остаточної руйнації !!! Процес іде без вихідних та святкових днів, але через величезний супротив та тиск, йде дуже повільно. Є певні результати, є досягнення, та є ще незворотність намірів. Все просто, спочатку інтереси міста та киян, громадян України, а потім всі інші питання пов'язані з бажаннями інвестора.
Передбачаючи питання, хто такі Кияни, відповідаємо - Кияни - це громадяни України, народженні, не має значення в якому місці України, які мешкають в Києві та піклуються про нього.
Всі #Світлини мають фото людей, які є рєальною та дієвою громадою Києва! Які попри всі складнощі, велику кількість своїх завдань, знаходили та знаходять час на допомогу один одному та спільної діяльності на користь міста Києва!
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб!
#РічковаБрамаКиєва #СправжніЛюдиКиєва #МузейНаПоштовій" 

 14 грудня 2018 р.  ·"#Світлина_Сьома #МузейНаПоштовій #МістоКиїв #РічковаБрамаКиєва
Продовжуємо флешмоб на відзнаку справжніх киян, по справжньому відданих Києву #СправжніЛюдиКиєва
Всі #Світлини мають фото людей, які є рєальною та дієвою громадою Києва! Які попри всі складнощі, велику кількість своїх завдань, знаходили та знаходять час на допомогу один одному та спільної діяльності на користь міста Києва!
Якщо побачили себе, друга, подругу або родича - не забудьте, відмітити на фото та поширити! Такий невеличкий ФБ-флешмоб!"

 

26 лютого 2019 р.  автор ідеї історико-культурного центру "Річкова Брама тисячолітнього Києва" Віталій Білецький написав"Річкова Брама Києва - це унікальна ідея відродження, створена громадою на тлі ігнорування громадської думки, системної руйнації історичного середовища та окремих пам'яток, ігнорування всіх чинних норм та правил національного та міжнародного рівня, неможливості розраховувати на справедливий судовий розгдяд, відсутності будь-яких результативних, зрозумілих дій з боку державних пам'яткоохоронних інституцій, невтручання міжнародних организацій UNESCOICOMOS.
Лише силами громадських організацій, одна з яких найстаріша в Україні це - Українське товариство охорони пам'яток історії та культури та інших, було ініційовано процеси, які мають величезний спротив, але все ж таки рухаються. На жаль, немає розуміння у суспільства для чого все це зберігати та що з цим робити далі. Ніхто не займається вихованням розуміння спадщини, немає моди на знання історії України, відсутні державні програми розвитку музейної справи, збереження та використання спадщини, розвитку в'їздного туризму, освітніх програм. На сьогодні рівень свідомості та відповідальності громадянського суспільства в Україні знаходиться на початку зростання і спричинений відсутністю соціального захисту громадянина, захисту та забезпечення конституційних прав та свобод, складною економічною ситуацією та багатьма іншими вагомими обставинами, які призвели до знецінення та руйнації системи цінностей.
Ідея "Річкової Брами" полягає в першу чергу у відродженні базових цінностей.
Тому, одним з основних та надважливих завдань є просвітницька робота, залучення громадян до збереження та розвитку історичного середовища міста, розуміння надбання як національного ідентифікатора, засвідчення приналежності нації до величі Київської Русі.
Революція Свідомості - це не гасло, це не політичні амбіції, це напевно єдине, що може втримати українське суспільство від повного хаосу та свавілля. Я, мої друзі, колеги впевнені, що власним прикладом доведемо, що все можна зробити тільки тоді, коли робиш системно, наполегливо та чесно, коли сам віриш в те, що робиш.
Річкова Брама Тисячолітнього Києва, Музей на Поштовій площі вже стали прецедентом та прикладом спільної дії, співпраці та першими кроками у напрямку справжньої Революції Свідомості."
#РічковаБрамаКиєва" "

Як бачите. Музею на Поштовій вже тоді не було зазначено!) Чому? Питання до автора ідеї! 

Далі Є! Але вже зараз звертаюсь до друзів, киян!

#СправжніЛюдиКиєва, відгукниться! Давайте спільно спокійно розберемось у ситуації! Буду вдячний за ваші коменти, пропозиції, зауваження, звинувачення....

Богдан Назаренко! Дуже вдячний за ідею статті....

З повагою до усіх людей, які допомагають берегти Київ від знищення!