Чому генерал СБУ Верхогляд досі не отримав підозру в держзраді?

Днями у ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру у вчиненні державної зради керівникам СБУ часів Януковича та двадцяти співробітникам ФСБ РФ під час подій Революції Гідності. Однак у списку немає інших одіозних колаборантів, які досі беруть активну участь у підриві суверенітету України.

Підозрюваними є ексголова СБУ Олександр Якименко, його перший заступник Володимир Тоцький та начальник Департаменту захисту національної державності СБУ часів Януковича Сергій Ганжа. З боку РФ туди увійшли, наприклад, генерал армії Віктор Золотов, генерал-полковник Олексій Сєдов, генерал-лейтенант Олексій Жало та інші представники вищого офіцерського складу країни-терористки. А ось генерал СБУ Володимир Верхогляд у переліку підозрюваних не фігурує.

Слідство встановило, що за сприяння співробітників ФСБ РФ тодішнє керівництво СБУ підривало суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. З 13 по 15 грудня 2013 року в Україні перебувала делегація з 20 співробітників ФСБ для провокацій щодо учасників Євромайдану. За даними ЗМІ, активну участь у цьому брав і генерал Верхогляд. Зокрема, силовик займався вербуванням бойовиків для "антимайдану", щоб кремезні чоловіки за гроші влаштовували провокації серед мітингувальників і всіляко заважали їм проводити протести.

З початком вторгнення РФ в Україну 2014 року Володимир Верхогляд став вербувати охочих воювати на боці сепаратистів. Такі дії генерал СБУ продовжує і зараз. Він отримує від 5 тисяч доларів за кожного завербованого. А якщо вдається схилити до співпраці високопоставленого чиновника, сума становить 50 тис. доларів.

Крім того, Володимир Верхогляд продовжує курирувати наркотрафік на окуповані території України і далі в регіони РФ. Оскільки зараз у нашій країні через бойові дії нарколабораторії практично не працюють, "продукцію" генерал постачає з Білорусі.

Чи буде покараний Верхогляд хоча б за один із численних злочинів? Питання залишається відкритим.