Чому вам слід записувати свої цілі і завдання

Ми багато чуємо про важливість постановки завдань, але більшість з нас не мають чітких і вимірюваних цілей для роботи над ними. Наскільки важливі завдання насправді, і, якщо вони так життєво необхідні, як ми можемо зробити їх найбільш ефективними?

Згідно з дослідженням Гейла Меттьюса з Домініканського Каліфорнійського університету, ті, хто записує свої завдання, доводять до кінця значно більше справ ніж ті, хто не бере на олівець свої цілі і завдання.

Визначення загального погляду
Першим кроком досягнення мети є визначення того, чого ви хочете домогтися. Якщо ви не знаєте чого ви хочете, то не зможете зрозуміти, що вам потрібно, щоб домогтися свого. Насправді, це дуже весела частина. Вам необхідно мріяти. Чого ви хочете для себе насправді? Як виглядає ваше ідеальна життя? Не бійтеся мислити масштабно. Виділіть 15 хвилин і запишіть те, що представили. Звертайте увагу на дрібниці і деталі. Як проходить ваш день? Де ви живете? Постарайтеся задіяти всі свої почуття, щоб отримати максимальний ефект. Що ви бачите, чуєте, відчуваєте і пробуєте в свій ідеальний день?

Зробіть мрії відчутними
Ваш образ досягнення мети повинен перерости в список конкретних завдань. Якщо у вашому ідеальному світі ви працюєте на себе, то однією з ваших цілей повинно бути створення власної компанії. Встановіть тимчасові рамки для виконання ваших цілей, а також вимірні параметри, і тоді ви точно будете знати, коли саме їх здійсните.

Встановіть критерії для оцінки
Більшість наших цілей будується на маленьких досягненнях, іноді на це повинні піти роки. Розбийте свої цілі на невеликі дієві кроки і встановіть реалістичні часові рамки на кожен з них. Продовжуйте ділити великі завдання на все менші і менші, поки мети не почнуть здаватися менш страшними і недосяжними. Орієнтири \ Критерії оцінки - прекрасний спосіб триматися свого шляху. Ви можете порахувати, що рухаєтеся занадто швидко або занадто повільніше, ніж очікувалося. Але це не проблема, адже все можна відрегулювати! Адаптуйте свої очікування до часу, тому що інформація накопичується в більшій кількості при досягненні еталона.

Святкуйте ваші успіхи
Я впевнений, що найважливіша частина цілепокладання це святкування ваших успіхів. Як ви будете нагороджувати себе за дотримання критеріїв на вашому шляху? Як ви будете відзначати досягнуту мету? Ми хочемо, щоб щось мотивувало нас і давало рішучість продовжувати працювати, навіть коли все йде не так, як планувалося, або набагато складніше, ніж ми припускали.

Тепер зважитеся бути серед найуспішніших людей і почніть записувати ваші цілі. Уявіть, чого ви хочете, зверніть це в список вимірних цілей, встановіть критерії оцінки і святкуйте ваші успіхи на своєму шляху.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство