«Чорні технології» #Букви

«Політичні технології» — романтичне словосполучення. Одразу згадуєш фільми на кшталт «Хвіст виляє собакою».

«Чорні технології» — звучить ще цікавіше.

Власники видання #Букви заперечують наші заяви та кажуть, що вони як політтехнологи та вони як власники ЗМІ — це різні особистості з різними цінностями.

Але чим же займаються Рошук та Терентьєв як політтехнологи? І чи є вони реальними політтехнологами, а не звичайними шахраями, що заговорюють зуби та продають клієнтам якийсь треш?

Один з прикладів роботи агенції — кейс зі цькування журналіста Дмитро Гнап.

Зараз Гнап не дуже популярний журналіст. Низка репутаційних скандалів та публічна підтримка антивакцинаторського руху змусила відвернутися від нього частину аудиторії.

Однак ще 5 років тому він був одним із найбільш впливових журналістів-розслідувачів. Розслідування очолюваного ним «Слідство.Інфо» про офшори Порошенка під час подій під Іловайськом колись стало серйозним ударом по рейтингу п‘ятого Президента України.

Наголосимо: ми точно не знаємо, як замовлення на Гнапа опинилося в #Буквах. Є версія, що це була просто ініціатива Терентьєва, яку він намагався «продати» у владних кабінетах, думаючи, що на це цю послугу буде попит.

Так з‘явилася інформаційна кампанія під назвою «Жопа Гнапа», основною ідеєю якої (не смійтеся) було висміювання… нібито зайвої ваги журналіста.

Як ви можете бачити, ідея не зайшла — сторінка не злетіла, жарт не став вірусним. Втім Терентьєв продовжував її вести ще чотири роки (!) просто «на ентузіазмі», навіть тоді, коли це втратило будь-який комерційний сенс.

Більше інформації про цю х̷в̷о̷р̷у̷ ̷л̷ю̷д̷и̷н̷у̷ амбітного політтехнолога?

Скоро.