Відправити в бан - одна з послуг інтернет-видання «Букви»

 

“Друзі, мене заблокував Facebook на 30 днів. Підписуйтесь на мою резервну сторінку!" або "Мене розбанив Facebook! Ставте “+”, якщо бачите допис"

Мабуть, кожен з вас десятки разів бачив такі дописи від різних публічних осіб за останні роки. Але чи не задумувалися над тим, а хто ж блокує сторінки?

Відправити в бан надокучливого журналіста чи блогера — такою була одна з послуг, що намагалося продавати інтернет-видання «Букви» своїм замовникам. Чому намагалося? Бо працювала схема “раз через п‘ять”, тобто це фактично було “пальцем в небо”. SMM-ники видання вишукували старі дописи потрібних користувачів, на які можна було поскаржитися, або проганяли їх через спеціальний алгоритм, після чого включали масові скарги на допис з мережі бот-акаунтів.

Втім, вказівки запускати скарги від Катерини Рошук та Петра Терентьєва частіше летіли через їхнє особисте бажання, а не на прохання клієнтів. Наприклад, Катерині міг не сподобатися чиїсь допис або коментар. Якщо SMM-відділу не вдавалося заблокувати користувача, Катерина та Петро не приховували розпачу.

За час моєї роботи такі атаки Катерина Рошук або Петро Терентьєв влаштовували на таких користувачів:

Світлана Крюкова
Александр Дубинский
Михайло Бродський
Katerina Zolotareva
Роман Скрипін
Олег Сухов

Та багато інших.

Головним здобутком же було блокування сторінки Національного корпусу (ще до того як керівництво організації та Петро Терентьєв стали приятелями).

«Що я можу зробити аби убезпечити свою сторінку?», - спитаєте ви. Все просто: уникайте провокативних висловів та образ на національному, релігійному, політичному підгрунті та люди з поганими намірами при всьому бажанні не зможуть підкласти вам подібну свиню