Чи можна полювати з пневматикою: особливості

Сперечання щодо доцільності пневматики для полювання досі не втихають. З одного боку мисливська зброя має бути спеціалізованою, а з іншого — пневматика має деякі переваги у порівнянні.

Важливо: ви можете купити пневматичну зброю для полювання, якщо хочете полювати на дрібних тварин. А проти великих немає сенсу використовувати цю зброю.

Переваги пневматики

У країнах Європи пневматичні гвинтівки давно вже використовують для полювання. Переваги цього виду зброї:

  • Немає пороху — при підвищеній волозі пневматика буде працювати так само як і в суху погоду;

  • Скорострільність — можна робити одразу декілька пострілів;

  • Маскування — димного викиду після пострілу немає та шуму небагато.

Хоча вартість пневматики дещо зменшила її популярність у полюванні, а потужність невисока, головною перевагою є точність. Саме вона робить пневматику дійсно корисною в полюванні.

Види пневматики

Серед пневматичної зброї можна виділити такі види за механізмом:

  • пружинно-поршневі;

  • з попереднім накачуванням;

  • газобалонні;

  • мультикомпресійні.

Перші два види можна використовувати як зброю для полювання. Останні два доволі слабкі та їх використовують для спортивної чи розважальної стрільби.

Найбільш поширена пружинно-поршнева пневматика. Вона може бути на основі крученої пружини зі слабкою силою або ж газової з більшою потужністю. Але якщо ви хочете отримати точну й потужну стрільбу, то варто зупинитися на гвинтівках з попереднім накачуванням. У середньому однією місткості з повітрям високого тиску вистачить на сотню пострілів.

Особливості пневматичної зброї для полювання

Дозвіл на користування й збереження зброї, якщо калібр кулі не перевищує 4,5 мм, можна не мати. Проте є пневматичні гвинтівки з більшим калібром — на них вже треба отримувати ліцензію від МВС.

На сайті one-click.com.ua ви можете знайти пневматичні гвинтівки для полювання. Вони видають тихий звук, простоту в обслуговуванні й мають низьку ціну одного пострілу. Це те, що робить пневматику дійсно придатною до полювання.