Чи варто знижувати ціну для клієнта?

Здебільшого знижки - максимально не вигідні для продавця. Тому якщо є можливість, краще її не робити. Або зробити в обмін на певну умову від клієнта. Але якщо клієнт пропав, не відповів чи негативно відповів на заклик до дії з'являється спокуса зробити йому пропозицію за нижчою ціною - або дати знижку, або знизити ціну за рахунок зміни продукту.

Перший варіант ми відразу відкидаємо, а що щодо другого? Якщо ви запропонуєте клієнтові змінений продукт за зниженою ціною, ви нібито прийняли рішення за нього, хоча ще навіть не з'ясували причину відмови. Тому перше, що необхідно зробити перед тим, як запропонувати знижку - з'ясувати причину відмови і виходячи з відповіді клієнта планувати подальші дії.

Якщо клієнт просто не відповів і пропав, спробуйте через якийсь час знову нагадати про себе і зробити пропозицію без зазначення ціни. Головне вивести людину на діалог, зрозуміти, що саме їй потрібно і що не влаштовує, і тоді вже назвати ціну своєї пропозиції.

У зниження ціни і знижок є ще один негативний момент. Якщо ви або ваші менеджери звикнете легко давати знижки, вам потім буде складно продавати дорожчий продукт або аргументувати пропозицію по більш цікавою ціною.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство