Для нас це справа честі - перетворити Телеканал Київ і Радіо Київ на мовників Громади

12 березня у прес-центрі «Укрінформ» відбулась публічна презентація результатів роботи Департаменту суспільних комунікацій КМДА у 2020 році. Саме цей структурний підрозділ КМДА реалізовує комунікаційну політику міської влади з киянами.

Під час презентації директор Департаменту Роман Лелюк розповів про інформаційні кампанії, взаємодію з громадським активом Києва, роботу Центру публічної інформації та комунікації, а також про діяльність міських медіа – телеканалу «Київ», радіостанції «Київ FM», сайту «Вечірній Київ» та газети «Хрещатик» у 2020 році.

Учасниками презентації окрім Романа Лелюка, були Наталія Лященко - директор КП «Радіостанція «Голос Києва», Анна Куницька - директор КП «Центр публічної комунікації та інформації», Євген Лопушинський - головний редактор сайту «Вечірній Київ» та газети «Хрещатик». Модерувала зустріч Яна Семенюк.

Враховуючи обмаль часу та поважаючі інші ЗМІ, журналіст "Укрмедіа" Сергій Куценко задав лише одне питання: "Дуже дякую за презентацію. Дійсно відчувається, що дуже багато робиться для того, щоб налагодити взаємодію, комунікацію в Києві. Нажаль сьогодні не почув Юрія Лященка, він був заявлений у прес-конференції, Телекомпанія Київ. Чи можете ви прокоментувати єдине питання? У нас з’явився такий канал - Телеканал Kyiv Live. Коли заходиш на сторінку цього каналу і там дуже гучно так заявлено – «Ми – єдиний телеканал про Київ». От що ви можете сказати телеканалу Kyiv Live на це? Дякую.

І ось, що на це питання відповіла директорка КП «Радіостанція «Голос Києва» Наталія Лященко:

«Я керую радіостанцією «Голос Києва». Але, як було сказано раніше, ми зараз об’єдналися, об’єднали редакції, і як бачимо з прізвища ми маємо деякі стосунки. Не тільки в роботі, но… На це питання я теж готова відповісти. Дивіться…Ми дуже раді, тому що в Києві з’явився канал про Київ. Тому що, на відміну від будь-якої іншої області в Україні, певний час в Києві не було власного місцевого телебачення.

Канал Kyiv Live – це приватний канал, який має свого власника, він виконує, я не знаю… там…, статутні зобов’язання, зобов’язання перед власником, якійсь домовленості. Це приватна справа. В цій країні, наскільки всім відомо, будь хто може розпочати будь-який бізнес, якщо він не заборонений законодавством.

Якщо канал взяв на себе таку назву, ну попутного йому вітру! Ми дуже раді, тому що це добре мати спаринг партнера, чим взагалі його не мати.

Як повернеться бізнес цих певних приватних кіл? Це їх справа.

Наша мета, наша задача – робите все для того щоб громада м.Києва отримувала максимальну користь від кожної копійки, яка витрачається і на радіо і на телебачення. Більш того, знаючи про те, які зараз політичні течії, віяння, і до чого нас штовхає законодавець, ми вже розпочали роботу, щоб не тільки номінально і форматно бути повноцінним мовником громади, а ще щоб перетворюватись на мовника громади і з юридичною точки зору. Цим питанням і Юрій Лященко і я персонально займаємось з 2015 року. Ми брали участь у розробці не одного законопроекту про мовлення громад. І я можу вас запевнити, для нас це справа честі. І ми намагаємось зробити все, щоб ніхто не міг сказати про Телеканал Київ і про Радіо Київ – це не є мовниками Громади. Ми завжди раді присутності всіх представників усіх кіл, тих общин, всіх представників будь-яких там об’єднань, опять таки якщо вони не є екстремістськими. Представники усіх політичних партій, що представлені у Київській міській раді, активісти, журналісти, будь-хто беруть участь у наших програмах і ми завжди раді будь-яким гостям."

Раджу усім киянам подивитись цей звіт, бо він вартий того.