Громадський проект №99 Екопарк озеро Качине - переможець ГБ1 МАЄ БУТИ РЕАЛІЗОВАНИМ

У січні 2017 року ми були настільки наївні, ми так вірили у чудеса....

Ми робили все можливе задля того, щоб наш проект №99 Екопарк Озеро Качине отримав підтримку киян і ми змогли виграти гроші (біля 1 млн. грн) для його створення.

І чудо сталось. Завдяки наполегливій роботі усіх захисників озера нам вдалось зробити так, що громадський проект №99 став не тільки переможцем, але й одним із самих найкращих екологічних проектів Бюджету участі №1.

Ми перемогли....

Але потім - СТІНА!!! Суцільна стіна!!!

4 роки переслідування в судах захисників озера Качине!!!

Повне ігнорування з боку посадовців КМДА наших численних звернень з проханням реалізувати проект...

Гроші так і не виділені...

Питання не вирішено....

Але ми продовжуємо вірити у чудо.

Хай воно збудиться цього року.

Віталій КличкоКличко - мерКиївська міська державна адміністрація - КМДАКиївська міська рада, підтримайте дарничан, підтримайте людей, які живуть у зоні екологічного лиха біля золовідвалу Дарницької ТЕЦ, і для яких створення цього парку - це не просто якась "забаганка", але це реальний порятунок життя.

 

ЛІДЕР КОМАНДИ ТЕТЯНА БУЛАВСЬКА, так описала цей проект:

"Проблема

Даний проект допоможе зберегти природнє озеро Качине, яке хочуть знищити, побудувавши на його місці ще один житловий комплекс. Дарницький район вже є перенаселеним, катастрофічно не вистачає зон відпочинку на природі.

Мета проекту

Збереження природньої водойми, створення зони рекреації з дитячим майданчиком, майданчиком для вигулу собак, популяризація такого виду туризму, як "Birdwatching", що означає спостереження за дикими птахами у природньому середовищі.

Пропоноване рішення, що до розв’язування проблеми і його обґрунтування

Надання озеру офіційного статусу природньої водойми, створення парку на прилеглій до нього території. Озеро також є природним кондиціонером, охолоджує повітря у літню спеку. Збереження локації диких птахів, які мешкають на озері.

Для кого цей проект

Цей проект для мешканців Дарницького району та його гостей. Він створений для людей різного віку, так як є зони відпочинку для дорослих і дітей, для вигулу собак. У парку можна як відпочивати, так і проводити тематичні заходи за ініціативою мешканців району.

План заходів з реалізації проекту

Роботи потрібно починати весною. Вивіз сміття, підготовка ділянки під функціональні майданчики, укладання асфальтного покриття, мощення доріжок, монтаж дерев'яних лавок, обладнання для дитячого майданчику,твстановлення освітлення, благоустрій і озеленення території, висадка садженців у потрібний для цього час.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні: проведення дозвілля на природі людьми різного віку. Екологічні: збереження природньої водойми (адже виконання водної Директиви 2000/60/ЄС є обов’язковим до виконання для України, а тому захист водойм та їх берегів мають бути пріоритетними для владних структур).

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Втручання забудовника, маніпулювання потерпілими від "Еліта-центр", не визнання озера озером.