Хто купує молоко - той стрибає високо

Пам'ятаєте якими були перші супермаркети. Вишкіл, рівень обслуговування зашкалює, культура, повага до кожного клієнта. Але це були перші супермаркети. Ми усі одразу відчули різницю з гастрономами часів УРСР, "совка". А що зараз? Совок повернувся... Тепер вже в гіпер/супермаркетах часто густо теж самий совок, хамство...

Тому сьогодні нарешті зрозумів чому кияни так полюбляють ярмарки і так чекають ці ярмарки, незважаючи на те, що там можуть обважити, не завжди перевірена продукція, не завжди зручно, комфортно.

А відповідь проста. Людям потрібне ЖИВЕ СПІЛКУВАННЯ. Люди за часи локдауна розучились комунікувати між собою, розмовляти, ділитись враженнями. Їм тепер цього дуже не вистачає. І саме ярмарки надають таку можливість. Тому люди і готові навіть переплачувати іноді, ходити на морозі, вибирати товар і головне - СПІЛКУВАТИСЬ, СПІЛКУВАТИСЬ, СПІЛКУВАТИСЬ. Добре, що і торговці не проти, бо їм важливо догодити покупцям, адже в іншому випадку вони нічого не продадуть.

Тому особисто я дякую Першому заступнику голови з питань здійснення самоврядних повноважень у КМДА Олексію Кулебі, за те, що взяв під особистий контроль організацію і проведення ярмарків. На своїй сторінці у ФБ він написав так: "Ранком провели нараду із керівниками райдержадміністрацій. Тема зустрічі – проведення ярмарок у столиці. Поставив перед очільниками районів такі завдання: Усі ярмарки проводити із жорстким дотриманням карантинних вимог. Інспектори благоустрою будуть перевіряти підприємців: робити фотофіксацію, складати адмінпротоколи. Організувати дотримання санітарно-технічних умов на ярмарках. Контроль також буде відбуватись систематично і без виключень. Місто після вуличної торгівлі не повинно перетворюватись на смітник. Суворо контролюватиметься збереження зелених зон. Підприємці, що привозять товар для продажу, інколи нехтують правилами благоустрою та паркують автівки на газонах. Дав керівникам РДА завдання – вимагати від комунальних підприємств, що організовують ярмарки, недопущення таких ситуацій. Схеми розміщення всіх без винятку сезонних та сільськогосподарських ярмарок у Києві мають бути у вільному доступі. Райони подають, Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА збирає та оприлюднює інформацію. Дякую всім за ваші коментарі, відгуки та побажання за темою організації ярмарок у столиці. Буду вдячний за зворотній зв’язок. Давайте разом наведемо лад та зробимо наше місто чистішим. Найближчим часом проведу окрему зустріч по пересувній торгівлі. "

Можу лише додати, сьогодні побував на ярмарку в Дарницькому районі, на світлинах ви бачите, як все відбувалось. Особисто у мене жодних зауважень не виникло, респект. А як кияни віднеслись до ярмарку побачимо завтра у соцмережах.