Хто найкращий новатор?

Apple ретельно охороняє каталог подкастів, переконуючи авторів, що «перемогти» і потрапити в цей каталог - найкоротший шлях до створення популярного подкасту. Але у них жахливо виходить доносити подкасти до нових слухачів, зовсім не виходить розвивати підхід, який допоміг би галузі процвітати або хоча б просто рости.

Порівняйте з Netflix. Вони чудово розбираються в контенті і допомагають людям знаходити те, що їм в кінцевому підсумку сподобається. Netflix з економічних і маркетингових причин обмежив кількість шоу, які вони просувають, але в рамках наявного набору вони продовжують радувати. Порівняйте також з YouTube: якщо ви підете по «рекомендаціях», то через пару-трійку кліків отримаєте щось банальне або жорстоке.

Google побудував весь свій бізнес на міфології відкриття, переконуючи мільйони підприємців і авторів у тому, що SEO якимось чином допоможе людям знайти їх. Правда, в той же час вони різко пригнічують результати органічного пошуку, щоб максимізувати прибуток.

У книжкових магазинах досить зручно знаходити нові книги, але в деяких ситуаціях Amazon працює навіть краще. Однак часто, особливо на Kindle і Audible, Amazon не дуже добре допомагає знаходити щось цікаве, коли користувачі роздумують, чим зайнятися далі. (А пропонувати видавцям купити рекомендації недалекоглядно і жадібно).

Якщо говорити про музику, то функція «радіо» Roon добре підбирає для мене пісні, які, як мені здається, я вже полюбив, хоча і чую їх вперше.

 

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство