Хто такий інноватор? Дослідження Information Technology and Innovation Foundation

За кожною технологічною інновацією стоїть людина або команда осіб, відповідальних за важку наукову або інженерну роботу. І у кожного з них є освіта і досвід, необхідні знання. Ці вчені та інженери сприяють технічному прогресу, створюючи нові інноваційні продукти та послуги, які покращують якість життя для кожного з нас. 

Але хто ці люди? 

Скільки їм років? 

Вони народилися в США або за кордоном? 

Вони чоловіки чи жінки? 

Якої вони раси або етнічної групи? 

Яку освіту вони мають? 

Виявлення особливостей осіб, які створюють успішні, значні інновації в Америці, можуть пролити важливе світло на те, як розширити й поглибити пул потенційних новаторів через освіту STEM (наука, технологія, інженерія та математика), імміграцію та загальну інноваційну політику.

У цьому дослідженні досліджуються люди, які відповідають за найважливіші інновації в Америці. До них відносяться люди, які отримали національні нагороди за свої винаходи, люди, які подали на міжнародні патенти за свої інноваційні ідеї в трьох технологічних областях (інформаційні технології, науки про життя і матеріалознавство), і новатори, які подали патенти на передові технології. Загалом, за цим звітом було досліджена діяльність 6,418 інноваторів. Цей різноманітний, але цілеспрямований підхід до вибірки дає змогу проводити широке, але детальне дослідження осіб, які ведуть інновації в Сполучених Штатах.

Хто відповідає за інновації в США?

Результати опитування показують, що демографічні показники інновацій США відрізняються не тільки від демографічних особливостей Сполучених Штатів у цілому, але й від демографічних особливостей американців, які здобули освіту в коледжі, навіть тих, які мають кандидатів наук. в науці або техніці.

Іммігранти складають великий і життєво важливий компонент інновацій США:

  • Більше однієї третини (35,5%) американських новаторів народилися за межами Сполучених Штатів, хоча це населення становить лише 13,5% всіх жителів США.
  • Ще 10 відсотків новаторів народилися в Сполучених Штатах, але мають принаймні одного з батьків, народжених за кордоном.
  • Понад 17 відсотків новаторів не є громадянами США, але вони роблять неоціненний внесок у розвиток США.
  • Іммігранти, що народилися в Європі або Азії, більш ніж у п'ять разів частіше, ніж середній громадянин США, що народився на батьківщині, створили інноваційний продукт в Америці.
  • Інноватори-іммігранти також краще освічені в середньому, ніж новатори, що народилися, з більш ніж двома третинами докторантів з предметів STEM (наука, технологія, інженерія та математика).

Серед інноваторів існує вражаючий гендерний розкол:

  • Жінки становлять лише 12% інноваторів США.
  • Частка жінок була на 5 відсотків більшою серед інноваторів, які народилися в інших країнах, ніж у новаторів, що народилися в США.

Меншини, народжені в Сполучених Штатах, значно менше представлені:

  • Народжені в США меншини (включаючи азіатів, афроамериканців, латиноамериканців, корінних американців та інших національностей) становлять лише 8 відсотків новаторів, що народилися в США. Ці групи становлять 32 відсотки від загальної кількості народжених у США.
  • Незважаючи на те, що вони складають 13% населення Сполучених Штатів, афроамериканці складають лише половину відсотків новаторів, що народилися в США.

Новатори в Сполучених Штатах є досвідченими і високоосвіченими, а більшість мають вищу освіту в галузі науки і техніки:

  • Чотири п'ятих новаторів мають принаймні одну вищу освіту, а 55% здобули ступінь доктора наук. в предметі STEM.
  • Половина новаторів спеціалізувалася в певній формі інженерії як студент, а більше 90% спеціалізувалася на предметі STEM як студент.
  • Випускники STEM приватних коледжів та університетів з більшою ймовірністю стануть новаторами. 
  • Хоча Массачусетський технологічний інститут (MIT) навчав більше новаторів, ніж будь-який інший випускний університет, великі державні університети, включаючи Університет штату Іллінойс у Урбана-Шампейн, Каліфорнійський університет у Берклі та Техаський університет в Остіні провідні педагоги інноваторів.
  • На відміну від популярних розповідей про молодих, технологічних підприємців, які виходять з коледжу для створення компаній у Силіконовій долині, середній вік для новаторів становить 47. 

Де і як відбувається інновація

На додаток до вивчення демографії новаторів, це дослідження проливає світло на самі інновації та організації, що їх створюють. Вибірка значущих та ринкових інновацій включає як повністю комерційну інновацію, так і інновації, які ще розвиваються.

  • Більше двох п'ятих інновацій у вибірці доступні на ринку, а одна чверть принесла понад 25 мільйонів доларів загального доходу.
  • Новатори називають недостатнє фінансування, ринкові обмеження та державні регуляторні обмеження як бар'єри, які уповільнюють або заважають комерціалізації інновацій.
  • Двадцять відсотків інновацій - це співпраця між кількома інституціями, а половина з них - це державно-приватні партнерства між приватними компаніями та університетами або державними дослідницькими лабораторіями.
  • Громадські науково-дослідні лабораторії були залучені до 13% інновацій, а університети становили ще 7%, що свідчить про важливість федерального фінансування для досліджень у підтримці створення нових ринкових інновацій.

На відміну від популярного оповідання, що великі фірми є копіювальними пристроями та малими фірмами новаторами, це дослідження виявляє, що великі компанії є найважливішими вкладниками в інновації в США:

  • Приблизно 60 відсотків інновацій у приватному секторі походять від підприємств з більш ніж 500 співробітниками; 16% походять з фірм з менш ніж 25 працівниками.
  • Підвищуючи критичну роль федерального уряду в підтримці інновацій, більш ніж половина компаній з менш ніж 25 співробітниками отримували допомогу з державних джерел, включаючи гранти від департаментів оборони та енергетики та національних інститутів охорони здоров'я, а також нагороди від малого бізнесу.

Інновації відбуваються по всій території Сполучених Штатів, але концентруються на північному сході, в Каліфорнії та поблизу джерел державних витрат на дослідження.

Рекомендації щодо політики

Результати цього дослідження показують, що різні верстви населення інноваційно розвиваються з різними темпами; що глибокі, спеціалізовані знання та досвід у галузі науки, техніки, інженерії та математики є наріжним каменем інновацій; і що уряд відіграє важливу роль у підтримці освіти, фінансування досліджень та передачі технологій.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство