Кличко проігнорував свято підняття Національного прапору України

Друзі! Сьогодні в Києві визначний день, яким ми маємо пишатись як кияни. 31 рік тому справжні депутати Київради прийняли рішення і взяли на себе відповідальність підняти Національний прапор України перед мерією. Вони не злякались існуючого на той час режиму, вони почули киян і виконали їх волю. Цей історичний день має бути закарбований у нашій пам'яті, бо це є код Києва, код киян!

Після Києва прапори почали підніматись по всій країні. Ми отримали Незалежність!

Сьогодні наші герої, депутати 90-х прийшли відсвяткувати це свято. Низький уклін кожному з них за те, що вони мали зробити у 1990 році і зробили!

Що я побачив?... Я побачив героїв з одного боку і відношення "сучасних" депутатів - з іншого боку до цього ГОЛОВНОГО СВЯТА КИЄВА.....

"Сучасних новомодних" депутатів не було, окрім Володимира Бондаренка - секретаря Київради. Кличка взагалі не було чутно. Навіщо йому це свято?

Депутатів зібрали у прес-центрі, а потім "влаштували" невеличкий "бенкет" в коридорі перед туалетом на першому поверсі....

Сором соромний... Невже не можна було відкрити колонну залу КМДА, де раніше і засідала Київрада????

е з негативного... З позитивного... Я все ж такі зміг потрапити на події і навіть провести трансляцію події. Величезна пошана і дяка депутатам за ваші виступи і спогади. ен дуже важливо, щоб кияни знали, якою ціною. здобувалась незалежність.

Окрім цього долаючи "перепони" я все ж такі зміг виступити протягом 2-х хвилин і запросити депутатів підписати звернення на Кличка і на теперішніх депутатів щодо відновлення самоврядування в столиці України.

Дуже сподіваюсь, що суспільство підтримає це звернення, а Кличко нарешті почне дотримуватись вимог Конституції України в частині самоврядування. Наразі зібрано вже 15 підписів. Долучайтесь, друзі!

Виталий Комов  так  прокоментував цю подію:  

"Сьогодні, 24.07.2021, у Київраді відмічали 31 рік підняття Національного Прапору на Хрещатику.

Депутати 90-х років звернулися до міського голови і депутатів з наступною заявою.

Заява

Минуло 31 рік з Дня підняття Національного Прапору на Хрещатику. Це була воля народу на створення власної незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.

Але, ми, учасники подій 1990 року, ніколи не думали, що в столиці України, м. Києві, не буде виконуватися Конституція України (КУ), її основа. Це стст. 3, 5, 7, 8, 140, 143 КУ.

Тому, ми звертаємось до Вас, Віталію Володимировичу, і депутатів Київради з пропозицією привести систему місцевого самоврядування в м. Києві у відповідність із Конституцією України, як це зазначено у розділі «Проблеми, які потребують розв’язання» Концепції Статуту територіальної громади м. Києва (рішення Київради від 20.12.2017 № 707/3714) і почати діалог з громадою.

Конституція України в частині реалізації прав територіальної громади на місцеве самоврядування свідомо порушується роками без будь-яких спроб виправити ситуацію. Мало того, майже за рік роботи Київрада не спромоглася налагодити роботу профільної депутатської комісії з питань місцевого самоврядування. Це свідчить про те, що і Київський міський голова, і депутатський корпус "заслуговують" на висловлення публічної недовіри з боку членів громади.

Можливо, не всі депутати знають, що в розділі «Проблеми, які потребують розв’язання» Концепції Статуту територіальної громади м. Києва вже сформульовані фундаментальні проблеми територіальної громади і запропонований шлях їх вирішення – це «модернізація моделі місцевого самоврядування на принципах субсидіарності і децентралізації».

Але, ні Конституція України, ні рішення Київради до цього часу не виконуються.

Щоб було зрозуміло, про що йдеться, процитуємо суть розділу «Проблеми…» Концепції статуту територіальної громади м. Києва: «Існуюча на сьогодні у м. Києві модель організації та функціонування місцевого самоврядування … не задовольняють потреб територіальної громади та її членів - жителів міста Києва (киян) і не відповідають принципам Європейської хартії місцевого самоврядування…

Функціонування місцевого самоврядування у територіальній громаді міста Києва та її структурних складових - територіальних мікроколективах жителів районів у місті, мікрорайонах, кварталах тощо не забезпечує створення середовища, необхідного для всебічного розвитку киян, їх самоорганізації та самодіяльності на основі принципів субсидіарності та децентралізації…

У зв'язку з цим можна визначити наступні чинники, що вимагають модернізації існуючої на сьогодні у м. Києві моделі місцевого самоврядування:

неспроможність територіальної громади - у силу вкрай суперечливого муніципального розвитку Києва жителі міста Києва - кияни так і не стали повноцінною та дієздатною територіальною громадою...;

відсутність субсидіарності та реальної децентралізації у місті - територіальна громада міста Києва, по-суті, носить факультативний або другорядний у порівнянні з іншими суб'єктами міської влади характер, що суперечить Конституції України та усім міжнародним стандартам місцевого самоврядування».

Офіційне визнання невиконання Конституції України в столиці, є безпрецедентним фактом порушення цивілізаційних норм і принципів правової держави.

Саме територіальні громади, а не партії і органи згідно з Конституцією України, мають виключне право на місцеве самоврядування."