Володимир Волков: "Київським чиновникам дуже не подобається ПАНТЕОН ГЕРОЇВ"!

"Нашим патріотичним обов’язком є зростити дітей і молодь у любові до України, не забуваючи згадувати, кому вони завдячують своїм існуванням(цього разу мова йде про "крутян"). Українська молодь має пишатися своїми попередниками з 1918 року. Шануючи минулі подвиги наших земляків, вивчаючи їх успіхи й поразки, ми зможемо рухатися вперед, не боючись зіштовхнутися з труднощами, яких зазнавали наші товариші." - Володимир Волков - Голова Української Військової організації СПАС-23. 29 серпня 2015 року 

18 березня 2018 р.  на Аскольдовій Могилі було відкрито пам'ятний знак загиблим за Україну воїнам в Донецькому Аеропорту. Андрій Павленко тоді так описав цю подію: "Таким чином довершено пам'ятну композицію тризуб, тобто у формі тризубу три пам'ятних знаки героям Іловайська, Дебальцево, та Донецького аеропорту. За ініціативи Володимира Волкова, сприяння КМДА. настоятеля храму Святого Миколая отця Ігоря, громадських організацій, мали честь долучитися і ми... Дякую Герою України Ігорю Володимировичу Гордійчуку та іншим хлопцям героям, які приїхали навіть з інших міст віддати шану великим героям...та підтримали відкриття, де були майже всі свої, ті хто був, хто на власні очі бачив.. стояв на смерть за Україну, допомагав та молився. Дякую всім...!! Тепер мої шановні митці, думаємо як увічнити пам'ять героям справжнім монументом який відобразить велич і героїзм наших воїнів !!!! Вам завдання !!! Нема що навіть сказати та додати. Крім. СЛАВА УКРАЇНІ !! СЛАВА НАЦІЇ !! Пишаємося браття та шануємося!!!"

На урочистостях виступив і генерал Гордійчук Ігор Володимирович, Герой України, керівник військового ліцею імені "Івана Богуна". 

Минуле лише три роки з моменту відкриття пам'ятних знаків героям Іловайська, Дебальцева та Донецького аеропорту і зовсім іншій настрій, зовсім інша ситуація.

Володимир Волков описав її так: "В УКРАЇНІ - оголосили війну патріотам і ДОБРОВОЛЬЦЯМ, на жаль! Наші монументи ПАМ'ЯТІ героям котлів на Аскольдовій могилі зачистили і поставили поліцію охороняти.

ЦЯ ГАНЕБНА, превентивна дія для того, щоб ми не скористались своїм правом вшанувати пам'ять загиблих у війні з Росією під Іловайськом, Дебальцево у Донецькому аеропорту! ВАШІ ДІЇ ЦИНІЧНІ І ВІДВЕРТО ВОРОЖІ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО УКРАЇНЦІВ І ІХ ПАМ'ЯТІ! ЛЮДИ І ГОСПОДЬ ВСЕ БАЧАТЬ І ПАМ'ЯТАЮТЬ! Повна відповідальність і провина за вчинення вандалізму відносно пам'яті Українських героїв сучасної війни лежить на мені! НЕ ВІДСТОЯВ! Вибачте!

28 березня 2021 року ми зустрілись з Володимиром Волковим і попросили його розповісти про те, що сталось, хто і чому прибрав пам'ятні знаки загиблих в боях під Іловайськом і Дебальцеве, а також захисників Донецького аеропорту, і що збираються громадські організації робити далі.