Нардеп Артем Дмитрук - бізнес-найманець

Політик, який ще не так давно балотувався від "Слуги народу" в Одесі та мав би стати новим обличчям від народу в комітеті ВР з правоохоронної діяльності, займається банальним рейдерством за гроші замовників. Так, він виступає на стороні ресторатора Андрій Зарічанський (від "Слуги народу"), родичі котрого мають російські паспорти. Пан ресторатор через свій ФОП Зарічанський Андрій Андрійович має конфлікт з власником приватної набережної у селі Фонтанка під Одесою (ТОВ "Блек Сі Рів'єра").

Так ось компанія за власні кошти спланувала схему руху з зонами платного паркування та "будками" зі шлагбаумами. Затвердила її у сільскій раді. 

Пан Зарічанський через ФОП з 2019-го укладав угоди щодо щомісячної компенсації витрат на паркування та проїзд до орендованого їм майна ТОВ "Блек Сі Рів'єра" - ресторану "Яхта". Після початку війни власник майна погодив безоплатний проїзд, тобто Зарічанський не витрачував кошти на компенсацію послуги. 

Влітку 2024 року фірма та Зарічанський домовились укласти нову угоду, де ресторатор сплачує 150 тис. гривень щомісяця за безкоштовний проїзд відвідувачів до "Яхти". Але Зарічанській вирішив, що йому дешевше буде домовитися з Дмитруком, щоб той влаштував виставу зі знесенням шлагбаумів. Щоб зберегти майно ТОВ "Блек Сі Рів'єра" та споріднена з нею ТОВ "Перлина Регіону" уклали договір з охоронним агентством "Самсон". 

Але Дмитрук, користуючись впливом на МВС, як представник профільного комітету, зловживаючи владою, незаконно, за допомогою посіпак демонтував загородження. 

Наразі через Комінтернівський суд ТОВ "Перлина Регіону" домоглася реєстрації у ЄРДР справи за ч. 1 ст. 194 КК за фактом умисного знищення майна. Інцидент відбувся 4 червня 2024 року. Тоді до "будок", які встановлені ще у 2017 році, на авто зі знятими номерами (під час війни) прибула група невстановлених осіб в масках маючи умисел на знищення майна. Використовуючи заздалегідь підготовлені троси та інструмент, здійснили демонтаж диспетчерської будки, яка здійснювала функції виїзду, шляхом зрізання нижніх металевих кріплень та за допомогою тросів прикріпили її до Toyota Sequoia, зірвали її з місця розташування та протягнули до сусідньої ділянки. Далі вони здійснили демонтаж диспетчерської будки та повторили процес. Збитки склали 872 тис. гривень. 

Дмитрук назвав це боротьбою за одеситів. Хоча незаконні шлагбауми на 13-ї станції В.Фонтану, котрі в коментарях просили "знести" місцеві, він не чіпає. Це тому, що Зарічанський цього не просив.