Палац культури авіазаводу: історія та сучасність

«Палац культури авіабудівельників – одна з небагатьох культурно-просвітницьких споруд Києва, яка вдало розміщена в генплані міста, і є значним композиційним акцентом на одній із головних магістралей столиці. Високий рівень архітектури і благоустрою дає право вважати його творчою вдачею авторського колективу». Саме так, у свій час, писав кандидат архітектури С. Кілессо про збудований у 1970 р. Палац культури авіаційного заводу імені Антонова у статті «Творческая удача архитекторов», опублікованій у журналі «Строительство и архитектура» (1971. № 5). Видання зберігається у фонді бібліотеки, а електронна версія видання доступна для користувачів у електронному каталозі. 

Архітектори проекту В. І. Єжов, В. К. Бавиловський, В. І. Старіков, інженер О. Л. Ацигайда, художник О. С. Єржиковський. У 1990-ті рр. приміщення Палацу культури було приватизоване, у якому тривалий час розміщувався клуб «Бінго». 

Пропонуємо переглянути світлини Палацу культури авіабудівельників на момент його спорудження з фонду бібліотеки.
Сьогодні в Палаці культури вирують роботи по перебудові в АТБ.

Громада виступає проти нового власника, зібрано підписи під місцевою ініціативою про викуп або надання альтернативного приміщення під АТБ. 
Громаді потрібен Палац культури!

Щоб цей майданчик був більш сучасним та користувався популярністю, мешканці Святошина запропронували створити тут Інтернаціональну арену культури та спорту. Де поєднуватимуться різні жанри мистецтва та проводимуть фестивалі та турніри з різних видів спорту та мистецтва.

Громада чекає на підтримку ініціативи та на нове майбутнє колишнього Палацу культури.

Дивіться також