Помилки в розмові з клієнтом

1. Першим вийти з діалогу.

Припустимо, клієнт запитав у вас вартість товару, ви відповіли, а далі клієнт мовчить, ви теж не підтримуєте діалог і не задаєте уточнюючих питань.

⁃ Скільки коштує ваш ....?
⁃ 2500 гривень

Після цього можна запитати «А для кого вибираєте?», «Чи хочете саме торт або розглядаєте різні варіанти десертів», «У вас вже був досвід співпраці з ...». Переведіть клієнта зі стану «мені дізнатися» в формат обговорення деталей. Це вже 90% успіху.

2. Говорити фрази:
Подивіться на сайті \ написав в директ \ в вічних сторіс все є
Клієнт запитав тут і зараз, відповідь він хоче теж бачити тут і зараз.

Ні, не так \ Ви не зрозуміли \ Я вже говорив
Це сприймається як агресія, клієнт йде в оборону.

Це вам не підходить \ це не для цього випадку ...
Теж негатив. Навіть якщо ви розумієте, що клієнт бере не те і ви готові запропонувати йому найкращий варіант, скажіть свою думку м'якше: «Для вас (цієї події) я б рекомендував .... Тому що ... (і 2-3 переваги того, що ви пропонуєте) ». Важливо не сперечатися, а м'яко направляти клієнта.

   3. Не чути клієнта.

Якщо людина говорить вам, що сумнівається у виборі товару з якоїсь причини, потрібно обов'язково відпрацювати це заперечення, а не слідувати готовому скрипту і просто інформувати. Важливо чути те, що важливо саме для цієї конкретного людини і вести її, розвіюючи сумніви. Якщо людина запитує про ціну товару, але при цьому каже, що сумнівається, що він підійде і називає причину, важливо відпрацювати саме це заперечення.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство