Просимо присвоїти почесне звання Герой України Романенку Павлу

Звертаємось до вас з проханням підтримати петицію, що стосується присвоєння почесного звання "Герой України" (посмертно) Романенку Павлу Сергійовичу. Він загинув 24 травня 2022 року, в бою з рашистськими загарбниками поблизу н.п. Довгеньке, Ізюмського району, Харківської області. Павло Романенко був молодшим сержантом та обіймав посаду старшого навідника 1 розвідувального взводу, розвідувальної роти 95 ОДШБр ДШВ ЗСУ. Його життя та відданість боротьбі за нашу країну заслуговують визнання та шанобливого наслідування. 

З 2014 року він спочатку відстояв суверенність Україні під час Революції Гідності, а згодом пішов добровольцем в зону проведення АТО/ООС. Павло проявив величезну відвагу та героїзм, борючись з окупантами на найнебезпечніших ділянках Донецької та Луганських областей. Він зіткнувся з численними випробуваннями, зокрема у Дебальцевому, Слов'янську, Авдіївці, Краматорську та багатьох інших місцях.

У 2017-2018 роках проходив службу у полку поліції особливого призначення «Миротворець» Національної поліції України у Київській області. У 2018-2019 роках був інструктором з особистої безпеки тренінгового центру Нацполіції.

Влітку 2019 року Павло знову пов’язав своє життя із ЗСУ. Служив у 131-му окремому розвідувальному батальйоні. Але завжди мріяв бути десантником. У жовтні 2020 року Павло підписав контракт з 95-ю окремо десантно-штурмовою бригадою, ДШВ ЗСУ, позивний «Кандагар».

Одного разу, під час бою, Павло та його рота потрапили у засідку та опинились на мінному полі. Він не мав жодного коливання і прийняв на себе командування, вивівши побратимів через небезпечну зону, що дозволило всім повернутись живими та неушкодженими. Його знання та досвід у розмінуванні, як спеціаліста 3 класу, ВОС 166 - сапера, виявилися надзвичайно цінними у цій складній ситуації.

4 липня 2022 року, Президентом України було нагороджено Романенка Павла Сергійовича орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Він був похований на Лісовому цвинтарі у Києві, залишивши за собою дружину та малолітню донечку Ксенію.

З урахуванням вірності військовій присязі, патріотизму та героїзму, які Романенко Павло Сергійович продемонстрував у своїй боротьбі з окупантами просимо підтримати петицію щодо присвоєння йому почесного звання "Герой України" (посмертно).

Посилання на петицію