Пять простих правил безпеки в інтернеті

Насправді більшість складних процедур які рекомендують розробники комп'ютерних систем не направлені безпосередньо на забезпечення вашої безпеки в інтернеті і найчастіше вони направлені на приріст продажів певного софту який ніби стане запорукою збереження ваших даних.

Виходячи з того, що нам нічого продавати не треба ми просто рекомендуємо вам дотримуватись певних простих правил роботи в інтернеті.

1. Ніколи не нехтуйте безпекою

Ставтеся до кібербезпеки серйозно Своєчасно оновлюйте програмне забезпечення, встановлюйте всі оновлення безпеки. Та пам'ятайте найстрашніший ваш ворог це ваша недбалість. Кіберзлочинці знають про це як ніхто. А тому фішинг продовжує залишатися провідним методом зламу та нападу. 

2. Користуйтесь хмарними сервісами

Комерційні хмарні сервіси набагато безпечніші ніж будь-який софт який ви здатні налаштувати. Використовуючи хмарні сервіси ви отримаєте змогу забезпечити виконання всіх ваших оперативних задач, та отримаєте найбільш безпечне місце для зберігання інформації.

3. Використовуйте двофакторну аутентифікацію

Обов'язково використовуйте двофакторну аутентифікацію для всіх важливих облікових записів, включаючи послуги електронної пошти чи зберігання даних, а також ваші облікові записи соціальних мереж.

Для зберігання паролів користуйтесь менеджером паролів. Вони дозволяють не тільки зберігати, а й генерувати довгі паролі, які вам не потрібно запам’ятовувати.

Якщо ви не користуєтесь менеджером паролей створіть дійсно довгий пароль, на кшталт: areallylongpasswordaccount.

Такий пароль набагато складніше зламати ніж короткий pa55w0rd.

4. Користуйтесь перевіреними менеджерами 

Використання перевіреного на предмет зламу інструменту для обміну повідомленнями для телефонів, таких як Signal або Wickr для конфіденційних повідомлень та документів може гарантувати вам певну впевненість в тому, що ці повідомлення та документи не стануть здобиччю хакерів.

Шифрування кодує дані, різко знижуючи ймовірність того, що хтось зможе прочитати ваші повідомлення, навіть якщо вони перехоплюють дані.

5. Сплануйте ваші дії та підготуйтесь на випадок зламу

Складіть план на випадок порушення вашої безпеки. Знайте, до кого звернутися за технічною допомогою. Забезпечте наявність архівів з яких ви зможете відновити роботу у найкоротший термін.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство