Щодо складності створення інфраструктури для зарядних станцій електромобілів

Дослідження Манхеттенського інституту (США) «Електромобілі для всіх? Неможлива мрія» наводить проблему інвестицій у електрозаправки.

«Для нічної заправки (будинку) електромобіля використовуються відносно недорогі (близько $3 тис.) зарядні пристрої, що працюють на рівні потужності 7-19 кВт.
(Для порівняння, 3 кВт – це потреба в енергії для всього середнього будинку.)
Щоб наблизитися до зручності заправки паливного бака бензином, електронагнітач працює вже на рівнях потужності 300-1000 кВт. Такі нагнітачі стоять зараз близько $400 тис. порівняно з порівнянним бензонасосом на АЗС вартістю $150 тис.

При цьому «швидка» зарядка, як і раніше, відбувається набагато повільніше, ніж у середньому 5 хвилин, типові для заправки бензином. Для досягнення тієї ж зручності (уникнення черг і т. д.) електрозаправної станції потрібно мінімум чотири зарядні пристрої для заміни кожного бензонасоса. Це означає щонайменше подвоєння вартості електрозаправки порівняно із загальною вартістю будівництва середньої АЗС. Для тих, хто вважає, що великі компанії можуть собі дозволити такі інвестиції в електрозаправки, зазначимо, що лише 1% АЗС перебуває у власності нафтових компаній, а решта належить малому бізнесу. Малий бізнес не має таких великих грошей на будівництво нових електрозаправок.

Але є ще одна проблема. Електрозаправку з 3-4 зарядними пристроями місцеві електромережі можуть потягнути. Але встановлення 20-ти і більше нагнітачів на заправній станції (а це типова заправка навколо великого міста) створює попит на електроенергію в мережі, який можна порівняти з рівнем одномоментного попиту невеликого міста цілком або сталеливарного заводу. Такі рівні потужності зарядних пристроїв для електромобілів зменшать термін служби існуючих силових трансформаторів. Вони вимагатимуть заміни на сучасніші, які коштують у 5 разів більше, ніж пристрої старого типу. Більше того, для підтримки високої потужності вимагатимуть заміни більшість із сьогоднішніх 180 мільйонів придорожніх опор.
Хто візьме на себе такі величезні інвестиції (на трильйони доларів), щоб створити мережу електрозаправок замість існуючих АЗС?