Системи з біометрією по обличчю користуються все більшим попитом

Зайве говорити, що аутентифікація за допомогою розпізнавання обличчя стала більш поширеною, і розгортання цієї технології спостерігається в різних проектах по всьому світу.

Очікується, що зростаюча потреба буде стимулювати глобальний ринок систем аутентифікації, який, за прогнозами, буде рости двозначним числом протягом наступних кількох років.

В системі контролю доступу та управління ідентифікаційними даними, біометричні, показники використовують як підтвердження «що ви є», на додаток до «того, що у вас є» (картки доступу), а також «що ви знаєте" (паролі). Серед типів біометрії, таких як сканування відбитків пальців і райдужної оболонки ока, розпізнавання осіб по скануванню обличчя стало більш поширеним способом аутентифікації.

В недавньому звіті ресурсу 6WResearch вказується, що глобальний ринок систем лицьової аутентифікації, як очікується, буде рости в середньому на 13%, в період з 2019 по 2025 рік, через зростаючий попит з декількох сторін.

У глобальному масштабі установи правоохоронної діяльності, забезпечують більшу частину доходів для галузі, й очікується, що в найближчі роки ця тенденція стане очевидною через збільшення державних витрат на системи безпеки з метою виявлення та розслідування злочинів. Очікується, що майбутні такі грандіозні події, як Олімпійські ігри в Токіо, розгортання систем «розумного міста», а також впровадження таких рішень в банках, аеропортах і ​​офісах — сприятимуть зростанню попиту на технології аутентифікації осіб у всьому світі, протягом зазначеного періоду.

Система розпізнавання облич містить пристрій захоплення, яким найчастіше виступає камера відеоспостереження. Потім вона передає зображення особини на сервер, для зіставлення з базою даних. Після цього можуть бути ідентифіковані підозрілі особи, і відповідно буде відправлений сигнал тривоги для оповіщення служби безпеки.

Проте, все більше функцій розпізнавання осіб і аутентифікації виконуються на самій камері відеоспостереження, відповідно до тенденції сучасних обчислень в системі відеоспостереження. Чи буде цей тренд тривати і поширюватися, ще невідомо.

Розбивка по регіонах

За прогнозами, ринок систем аутентифікації в Північній Америці зросте на 6,5% в прогнозований період. Американський уряд оголосив про декілька ініціатив по використанню таких систем в сегменті прикордонного контролю. В рамках цих ініціатив системи розпізнавання осіб будуть використовуватися для кожного міжнародного пасажира, включаючи громадян США, у 20 найбільших аеропортах країни. Крім того, уряд приймає плани з використання такої технології в зонах прикордонного контролю за межами аеропорту.

Що стосується Європи, то очікується, що ринок систем аутентифікації особи буде рости із середньорічним темпом зростання 11,2%. Європа вважається третім за величиною прибутковим регіоном на світовому ринку систем розпізнавання осіб. Такі країни, як Німеччина і Франція — ключові учасники загального зростання європейського ринку аутентифікації у 2018 році. Але правила GDPR (Загальні положення про захист даних), можуть стати серйозною перешкодою в майбутньому для таких рішень, особливо в правоохоронній сфері.

Нарешті, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні очікується зростання ринку на 20,9% до 2025 року. На частку Китаю та Японії припала найбільша частина доходів на загальному ринку аутентифікації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, з точки зору показників 2018 року. Крім того, Індія також стає потенційним ринком для таких систем, завдяки зростаючій обізнаності серед державних і приватних підприємств.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство