Як працює технологія розпізнавання облич?

Технологія розпізнавання осіб аналізує особливості зовнішності - форми обличчя, носа, колір й форму очей та їх розташування.

Допомагає розпізнати особистість і швидко ідентифікувати зловмисника.

Різновиди систем розпізнавання облич:

  • Традиційна. Для ідентифікації достатньо фото або зображення обличчя для аналізу його геометрії. Після сканування елементи зовнішності порівнюються з тими, що є в базі даних.
  • 3D. Вдосконалена технологія з використанням датчиків і поворотних камер відеоспостереження. 3D-датчики фіксують контури і форму обличчя, камери - традиційну біометрію.
  • Аналіз структури поверхні. Технологія використовує зображення фрагмента шкіри (відбиток шкіри). Фрагмент шкіри обличчя сегментуються в тривимірний простір, а надалі використовується складний алгоритм для аналізу ліній, пор і інших особливостей. Технологія використовується в комплексі з іншими тривимірними рішеннями, що дозволяє розрізнити навіть близнюків.
  • Термічні сканери. Технологія дозволяє отримувати дані з тепловізійних та традиційних камер. Застосовується ця технологія з метою досягнути максимального рівня безпеки в тих місцях, де зберігається конфіденційна інформація, а також для захисту приватної власності. Цю технологію використовують прикордонники і правоохоронні органи для забезпечення безпеки і поліпшення відеоспостереження

Як працює технологія розпізнавання облич?

Рішення побудоване на ідентифікації особи через профіль який зберігається в базі даних у форматі фото та відео.

Система аналізує та ідентифікує особу по так званому "відбитку особи", або "вузлових точках", до якиї відносяться відстані між очима, ширина носа, глибина очниці.

Завдяки мережі камер відеоспостереження, механізми ідентифікації обробляють широкий перелік параметрів, включаючи вік, колір очей та волосся.

Сьогодні технологія розпізнавання облич використовується в більшості розвинених країн, допомагаючи підтримувати порядок в громадських місцях, підвищує рівень розкриття злочинів, полегшує пошук людей і дозволяє робити ще дуже багато всього іншого.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство