Qualcomm анонсувала чіп з підтримкою ідентифікації користувачів

Мабуть, немає ніякого сенсу зараз пояснювати що як така цифрова революція неможлива без впровадження цифрових систем ідентифікації.

Саме тому, бажання впровадити таку систему на апаратному рівні виглядає дуже привабливим.

Так Qualcomm в ході презентації чергових процесорів відзначила, що спільно з Google додала підтримку нової технології ідентифікації користувачів в чіпи Snapdragon 865 і Snapdragon 765. 

На думку представника компанії таке рішення дозволить власникам сучасних смартфонів отримати можливість перетворити свій смартфон на цифровий паспорт або водійські права, але тільки після виходу Android 11.

Рішення дуже цікаве, але є до нього і ряд запитань.

Задля того щоб призначений для користувача інтерфейс і функції Android Identity Credential був реалізований, необхідна обов'язкова апаратна підтримка такої можливості, а саме використання чіпів Qualcomm Snapdragon 865 або Snapdragon 765.

Інші чіпи такої можливості не мають, а тому підтримувати цифрову верифікацію не будуть.

Слід додати, що сучасні технології цифрової ідентифікації вже дозволяють відмовитись від паперових посвідчень.

Так завдяки спеціальній SIM-карті з підтримкою технології Mobile ID ви вже сьогодні можете відмовитись паперового посвідчення та підписувати документи. І єдиною перепоною у використанні тут є спеціальна SIM-карта.

Але і ця проблема на сьогодні вирішена, завдяки розробці естонських програмістів Smart ID дозволяє перетворити ваш смартфон на цифрове посвідчення особи без прив'язки до SIM-карти або типу процесора. Достатньо просто встановити додаток та ідентифікувати себе за допомогою пластикової ID карти.

Прогрес не стоїть на місці і для того щоб повністю замінити паперовий паспорт, водійські права та інші документи електронними копіями, що мають юридичну силу вже є достатньо рішень. 

Проте рішення Google та Qualcomm теж дуже цікаве, принаймні тому, що апаратних реалізації ідентифікаційних документів ще не було.