Дмитро Дубілет запропонував використовувати Google Authentificator для аутентифікації

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет запропонував на своїй сторінці використовувати двофакторну ідентифікацію для підпису важливих документів:

"Ми зробили ще один крок, який допоможе знизити рейдерство в Україні. Тепер для проведення будь-якої дії реєстратору потрібно буде скористатися не тільки своїм електронним підписом, але й ввести код зі свого смартфона. Поки другий фактор є опцією. Але я сподіваюся, що незабаром Мін'юст зробить її обов'язковою для всіх без винятку", - повідомив він, і додав: 

"Якщо жодного злому не було, і реєстратор сам зробив незаконне дію, він міг сказати, що його комп'ютер зламали. Заразивши комп'ютер реєстратора, зловмисник від його імені переписує майно жертви", - написав він.

"Завдяки другому фактору авторизації, або, простіше, SMS-паролів. Приблизно з такими аргументами ми переконали колег згорнути дорогу програму захисту і замість цього зробити другий фактор авторизації. Хіба що замість витрат грошей на SMS-паролі я запропонував Google Authentificator. На щастя, він безкоштовний", - зазначив він.

Слушна думка, якби тільки не існувало більш кращого високо захищеного технологічного рішення, яке вирішує всі проблеми описані вище. І це рішення - Smart ID від естонських розробників SK ID Solutions AS, яке доречі вже представлено в Україні.

Smart-ID від SK ID Solutions AS починаючи з листопада 2018 року вважається QSCD.

А це означає, що підписи, надані за допомогою Smart-ID, мають таку ж юридичну силу, що і власноручні, і приймаються на всій території Європейського союзу.

Аналогів по рівню захисту в Україні немає.