Цифрова трасформація: тренди

Які ж технології допоможуть компаніям і їх співробітникам пережити цифровий бум?

Неодноразово стратегічними трендами у сфері технологій визнавалися ті, що ґрунтуються на понятті штучного інтелекту, злиття цифрового і реального світу, а також побудові мереж, що зв'язують людину з пристроями/сервісами і пристроями між собою.

Серед найбільш цікавих трендів слід зазначити наступні:

  • Autonomous Things (дослівно «автономні речі») - використання штучного інтелекту для автоматизації функцій, раніше виконуваних людиною. Зазвичай під терміном «Autonomous Things» розуміються роботи, дрони, транспортні засоби, побутова техніка, яка працює в реальному світі.
  • Augmented Analytics (дослівно «доповнена аналітика») - використання машинного навчання для маніпуляцій з даними, пошуку залежностей і побудови аналітичних моделей.
  • Artificial Intelligence-Driven Development (дослівно «розробка під управлінням штучного інтелекту) - впровадження кращих практик штучного інтелекту при розробці програм та послуг. Технологія передбачає перехід від ситуації, коли розробнику програми потрібен data-фахівець, до ситуації, де розробник зможе працювати в один, використовуючи переднастроєні моделі.
  • Digital Twin (цифровий двійник) - цифрове представлення реальної системи або суті, наприклад, цифрова фабрика як двійник фабрики в реальному світі.