В нас загинув дух авантюризму...

Ми мріємо жити в новому світі, світі майбутнього, світі високих технологій. Але при всьому цьому робимо все, для того щоб жити в минулому.

Насправді ми боїмося майбутнього і робимо все для того щоб інновації не увійшли в наше життя.

Ви можете зауважити заявивши, що це неправда і привести кілька прикладів технологій, сервісів та продуктів які ви називаєте інноваційними. І з вами складно буде не погодитися. Бо дійсно більшість ЗМІ також такими їх вважають.

Але, все те, що у нас сьогодні заведено називати інноваційним, насправді таким не є!

Все те, що здається нам вкрай інноваційним при більш пильній увазі виявляється оновленим дизайном, оновленою версією знайомих нам продуктів.

Ми не бачимо по справжньому революційних продуктів тому що вони "рубаються" на самому старті!

Ви не повірите, але якщо завтра ви завітаєте до будь-якого “інноваційного” стартап інкубатора і продемонструєте його представникам по-справжньому революційну ідею - її одразу ж забракують!

“Інноватори” не шукають продуктів з дійсно новими незвичними революційними механізмами використання, нові екосистеми, нові моделі.

Вони не вкладаються в продукти та рішення якщо немає досвіду їх використання, немає гарантії того що цей продукт злетить!

Так, вони розуміють, що вкладаючись в продукт з інноваційною ексклюзивною моделлю використання вони в разі успіху мають усі шанси стати шалено заможними. Але не роблять цього і знову і знову фінансуючи рішення які використовують старі моделі, але запаковані в нові дизайн-концепти.

Це парадокс, але всім треба бачити в продукті зрозумілу, традиційну складову, яка за визначенням не може бути інноваційною!

Жоден сучасний підприємець не буде вкладатися в бізнес майбутнього, навіть якщо він створить цілком нову нішу на ринку і буде принаймні кілька років поза конкуренцією.

До того ж - це мрія буквально кожного підприємця!

Щоб по справжньому інноваційне, щоб зробити крок в майбутнє, щоб розправити крила та злетіти ми повинні зрозуміти, що ми повинні відмовитись від ідеї використання старих моделей та схем. Необхідно не просто думати по новому. Треба намагатись дивитись на звичні речі з іншої сторони, винаходити нові механізми використання, нові схеми комунікації. А не намагатися тягнути в майбутнє прадавні, архаїчні і порядком набридлі схеми, механізми та методи.

Бажаєш радикально нового - відмовся від старого!

Так ми повинні бути ознайомлені з досвідом минулого, але вивчаючи його ми не беремо зобов'язання запозичити його модель, структуру та механізм роботи і тиражувати у всіх своїх продуктах та рішеннях.

Інновації тим і цінні, що вони не ґрунтуються на досвіді - вони його створюють!

А що більш важливо - інновації революційно змінюють нашу свідомість, наш спосіб життя!

Інновації, напевно, сприймаються суспільством як якась нова релігія.

І тут у нас в свідомості стоїть запобіжник який ми переступити не маємо можливості.

Ми не віримо в інновації.

Ми боїмося ризикувати.

Ми зрікаємось мрії приносячи її в жертву стабільності.

В нас загинув дух авантюризму...

Дивіться також

Україна Культура
Україна
19 грудня 2023
Кремль зусиллями Сімоньян Zиганув Зеленському! Інфоормаційна провокація