Як Буквы покарали журналіста Олександра Гусєва

Друзі!

Хочу подякувати всім за слова підтримки. Перепрошую, що не відповідав на коментарі. Останні дні були морально виснажливими, тож я взяв час, аби перепочити та пожити без телефону.

Одне з запитань, яке часто отримуємо з колегами: «Що ж вам заважало піти, якщо не подобалося працювати?».

У кожного свої причини: у когось не було фінансової подушки, хтось був невпевненим у своїх силах, бо #Букви стали першим місцем роботи.

Насправді через токсичну атмосферу, шеймінг звільнених працівників та психопатичні ідеї власників видання ми ніколи не почувалися в безпеці. Тож піти — це не так легко, як видається.

Покажу на прикладі.

Декілька років тому журналіст Олександр Гусєв залишив критичний коментар щодо одного з матеріалів #Букв. Який саме — вже важко пригадати. Але він дуже розлютив Катерину Рошук. Тож вона попрохала Петра Терентьєва «покарати» Гусєва. Завдання полетіло в редакційний чат. Що було далі?

Наступного дня весь мікрорайон Олександра Гусєва був завішений листівками про нібито камінг-аут журналіста із закликом підтримати KyivPride. Після цього боти розносили фото цих оголошень в коментарі під дописами друзів, знайомих та родичів Олександра.

На думку Терентьєва, необгрунтоване припущення щодо сексуальної орієнтації людини — це смішно.

Чи могло це бути більше ніж цькування на вулиці?

Ну, Терентьєв хизувався, що буквально «закрив» одного з колишніх працівників видання. Йдеться про так званий Tinder-скандал, що виник після доносу Терентьєва до правоохоронних органів. Але про це згодом.

Далі буде.