Як правильно доглядати за ланцюжками

Будь-яка ювелірна прикраса, як і одяг, тішитиме око набагато довше, якщо за нею правильно доглядати. Ланцюжки на шию — не виняток. Важливо не лише регулярно ретельно очищати срібні й золоті прикраси, але й правильно їх зберігати в ювелірній скриньці.

Як доглядати за ланцюжками: ТОП-3 поради

Ланцюжки зі срібла або золота — маст-хев для кожної жінки. Часто їх носять 24/7, знімаючи лише перед купанням. Різноманітні прикраси на шию страждають найбільше: деформуються, заломлюються, втрачають природний блиск при тривалому контакті з повітрям і потом. Повернути красу улюбленим прикрасам можна за допомогою підручних засобів або професійних інструментів. Дотримуйтеся кількох простих, але перевірених рекомендацій:

  1. Регулярне дбайливе очищення. Протирати ланцюжки слід спеціальною фланелевою серветкою. Вона може йти в комплекті до прикраси або продаватися окремо в ювелірних крамницях. Цього достатньо, аби прибрати залишки пилу й поту. Приблизно 1-2 рази в місяць занурюйте ланцюжок до мильного розчину. Частота такого очищення залежить від того, наскільки часто носите прикрасу.

  2. Важкодоступні місця. Якщо ланцюжок має незвичний дизайн або складається з великих ланок, у заглибинах часто збирається пил і бруд. Прибрати його можна за допомогою ватних паличок або зубочисток.
  3. Волосся. Часто сам ланцюжок або його застібка плутаються у волоссі. Важливо вчасно видаляти його, аби прикраса не зламалася. Скористайтеся тонкими ножицями для манікюру. Намагайтеся не подряпати поверхню золотого або срібного ювелірного виробу.

Як правильно зберігати ланцюжки

Ланцюжки не варто зберігати в одній скриньці з біжутерією або монетами. Так вони швидко вкриються темними плямами. В ідеалі кожна прикраса має знаходитися в окремому тканинному мішечку. Якщо зберігаєте їх в професійній скриньці, які продаються в ювелірних крамницях, для ланцюжків передбачені висячі відсіки.

Важливо, аби дорогоцінні метали не контактували з косметичними засобами, агресивними хімічними речовинами. Тож найкраще місце — спальня, вітальня або коридор.

Як доглядати за шкіряними чокерами

Попри те, що шкіра — надзвичайно практичний матеріал, вона також вимагає певного догляду. Шкіряний чокер дозволено очищати вологими серветками. Сушити його потрібно лише природним шляхом без нагрівання феном. Не використовуйте агресивні хімічні суміші, які лише залишать неприємні плями на поверхні прикраси. Зберігати їх краще в підвішеному стані, аби уникнути заломів і деформації.

Любіть свої прикраси й регулярно ретельно за ними доглядайте. А вони тішитимуть не один сезон!