Як правильно вибрати дитячі товари

Асортимент дитячих товарів, які зараз пропонують численні виробники, досить великий. Широка різноманітність продукції для годування, техніки, м'яких іграшок, інтерактивних і розвиваючих ігор, колясок, засобів для догляду, велосипедів та аксесуарів дає можливість задовольнити будь-які потреби дітей. Але як правильно вибрати товари для малюків, щоб вони були безпечними та практичними у використанні?

Яка інформація повинна міститися у маркуванні дитячих товарів

На товарах для дітей обов'язково повинні міститися такі відомості:

  • дата виготовлення та термін придатності або служби;
  • найменування країни та місцезнаходження виробника;
  • товарний знак, найменування та призначення (вид) дитячої продукції.

Крім того, якщо виробником зазначається, що іграшки для малюків, як і продукція для годування та догляду, є екологічно чистими, це має бути підтверджено відповідними документами.

Як вибирати дитячі товари найпоширеніших видів

Вибір автокрісла, дитячого транспорту, ляльки, гойдалки, конструктора та головоломки, наборів для творчості, ігор для розвитку інтелекту та іншої продукції для малюків має деякі відмінності, про які поговоримо нижче.

Дитячі іграшки

При покупці іграшок для дітей рекомендується дотримуватися деяких порад:

  • вибір має ґрунтуватися на віці дитини;
  • повинна бути максимальна реалістичність іграшки;
  • бажано віддавати перевагу моделям із натуральних матеріалів;
  • враховувати захоплення дитини – якщо щось подобається, потрібно заохочувати її у цьому;
  • іграшка не повинна видавати ніяких запахів і мати яскраві фарби, які з часом можуть втратити свою насиченість.

Аксесуари для годування

Сюди входить безліч різноманітного приладдя і аксесуарів, включаючи пляшечки, нагрудники, посуд, стільчиків, термічної упаковки для ємностей та багато іншого. Насамперед, всі ці вироби повинні бути міцними та виготовленими виключно з екологічно чистих матеріалів, оскільки безпека використання – першорядний критерій вибору.

Коляски, техніка та транспорт

Цей різновид іграшок – найбільш цікавий для дітей. Практично кожна дитина, залежно від її статі, хоче мати коляску та ляльку чи техніку та якийсь дитячий транспорт. Не слід відмовляти в цьому дитині, оскільки такі іграшки і займають і розвивають одночасно. При виборі враховуються вік, матеріал виготовлення, міцність конструкції, екологічна безпека, функціональність.

Якому інтернет магазину віддати перевагу

Важливу роль відіграє місце покупки. Щоб придбання було зроблено не тільки грамотно, а й вигідно, комфортно, важливо правильно вибрати інтернет магазин. Наприклад, germes.one. Перш ніж почати підшукувати моделі іграшок, попередньо важливо прочитати про сам магазин (у багатьох є для цього спеціальна сторінка): скільки працює, продукцію яких виробників пропонує, можливі акції, терміни доставки, способи оплати, гарантійні зобов'язання та ін.

Наявність позитивної інформації з цих питань свідчить про сумлінність та чесність інтернет магазину, якому можна довіряти.