Як туристичні грілки стають вашими надійними супутниками

Компактні туристичні грілки вже давно полюбилися досвідченим туристам та з легкістю завойовують серця новачків цієї справи. А непередбачуване та часом екстремальне життя багатьох українців вже познайомило із цим чудовим винаходом багатьох із нас як обов'язкової складової тривожної валізи, єдиного способу обігріві воїнів на полі бою. Тому розберемось що це за продукт, як він працює, а разом з цим зрозуміємо його цінність. Зробимо це на основі найпопулярніших в Україні хімічних грілок.

Особливості роботи та використання хімічних грілок

За принципом дії та основними характеристиками розрізняють грілки:

  1. Каталітичні.
  2. Сольові.
  3. Хімічні.

Саме останні є найбільш універсальними, а від цього і затребуваними в Україні та світі. Хімічна грілка – компактний та надлегкий мішечок із нетканого полотна, що має нешкідливий вміст з органічних та мінеральних компонентів:

  • активованого вугілля;
  • залізного порошку;
  • кухонної солі;
  • води;
  • вермикуліту.

Через свій екологічний склад така грідка безпечна для людей і навколишнього середовища. Вона не потребує спеціальної утилізації і після використання її можна помістити в контейнер із звичайними побутовими відходами.

Хімічна грілка працює просто та ефективно. Після розгерметизації пакування, її складові майже миттєво вступають в реакції з киснем, що міститься в повітрі. Під його взаємодією із водою і сіллю, дрібні частинки заліза починають нагріватися, відбувається прискорений процес іржавіння металу. Завдяки цьому грілка виробляє тепло в 45-55 °C від 8 до 12 годин. До того ж хімічні грілки виготовляються в різних розмірах та підійдуть для використання для рук, ніг і тіла.

Щоб отримати від такої грілки тільки позитивні враження та заявлене тепло, потрібно правильно її закріпити. Особливо важливо врахувати, що вона нагрівається до температури вищої за температур тіла, тому її категорично заборонено кріпити безпосередньо до шкіри. Краще робити це на спідній одяг, шкарпетки. Щоб хімічні грілки мали гарну тепловіддачу обов'язково фіксуйте їх між шарами одягу, у взуття, у спальник, бо саме так грілка обігрівати вас, а не навколишнє середовище, а ви максимально відчуватимете її тепло.

Такі туристичні грілки врятують від холоду та його наслідків не тільки в походах, а й вдома, на роботі, тривалих прогулянках, вуличних ярмарках, фестивалях. Вони незамінні елементи швидкого та надійного обігріву. А їх доступна вартість, легка вага та компактні розміри підійдуть абсолютно всім. Спробувавши, такі грілки хоч раз, ви не відмовитися від них вже ніколи.