Як управляти відділом продажів, коли ринок штормить?

Впровадьте систему CRM. Вона допоможе вам налаштувати воронку продажів, відстежувати активність менеджерів, підключити телефонію і листування в месенджерах. Загалом, це дозволить краще контролювати процеси і своєчасно реагувати на будь-які зміни.

Підберіть віддалених співробітників з регіонів. Зараз для цього найкращі умови.
Це дозволить заощадити на зарплаті і розширити поле пошуку персоналу.

Не забувайте ставити плани під час кризи. Не треба їх скасовувати зовсім, нехай вони будуть менше, ніж ви планували раніше, але ви повинні продовжувати заробляти і ставити такі завдання перед менеджерами.

Налаштуйте в whatsapp чат по оплатах, щоб співробітники бачили, скільки компанія заробляє. Так вони будуть тверезо оцінювати стан справ в бізнесі. Це також може мотивувати людей і заряджати оптимізмом.

Налаштуйте систему зборів. Для ефективної віддаленої роботи найкраще проводити наради три рази в день, щоб створювати динаміку відділу продажів.

Налаштуйте свій маркетинг на регіони, де не оголошено карантин, щоб отримувати максимальну кількість продажів. Тобто коли оголошують карантин в вашому регіоні або місті, має сенс звернути свою увагу на сусідні регіони.

Не буває безвихідних ситуацій, а будь-який шторм - привід впроваджувати нові механіки в бізнес-процеси і шукати нові шляхи розвитку.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство