Якщо замінити в назві свята "Акт Злуки" на "Акт Зради", то фарс 22 січня відповідатиме суті

Вибачте, але я не розумію що саме святкує сучасна держава Україна 22 січня?

За даними Вікіпедії це ніби то “Акт Злуки” або “Велика Злука” — урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України”.

День Соборності! Свято Возз'єднання України!

І за протоколом це дійсно так!

У цей день всі державні інституції перетворюються на справжніх патріотів та масово зображають з себе українців.

Не став робити виняток і Володимир Зеленський, який привітав зі святом українців і висловив упевненість в тому, що в майбутньому українці зможуть “все подолати і разом стануть творцями нового акта возз'єднання”.

Зеленський закликав раз і назавжди вивчити уроки столітньої давності і ніколи не забувати - “щоб стати сильними, потрібно бути єдиними”.

Не був голослівний і Дмитро Разумков, який заявив, що Акт Злуки УНР і ЗУНР зіграв важливу роль в становленні української держави і займає особливе місце на сторінках української історії. 

Чудові чуйні важливі слова, але на превеликий жаль це все фарс і комедія!

І знаєте чому?

Не дивлячись на всі ці пишні вітальні слова ані Зеленський, ані Разумков, ані держава яку вони представляють не мають жодних юридичних підстав проводити заходи пов'язані зі святкуванням "Акту Злуки" у цей день!

Чому?

Бо держава Україна і досі не визнала себе правонаступницею УНР!

Розумієте?

Сучасна Україна не має жодного відношення до Акту Злуки УНР та ЗУНР, бо офіційно не асоціює себе з ними!

Таким чином є дві України і та яка “народилась” у 1991 році, не має жодного відношення до України яка втратила свою державність і була окупована Росією у 1921 році!

При чому, щоб ви розуміли всю глибину трагедії, 4 серпня 1991 року, 22 серпня 1992 року, президент УНР в екзилі Микола Плав'юк намагався об'єднати історію України, передавши грамоту Державного центру УНР Президентові України Леоніду Кравчуку.

Офіційна заява ДЦ УНР звучала так:

“Складаючи свої повноваження, ми заявляємо, що проголошена 24 серпня і утверджена 1 грудня 1991 року народом України Українська Держава продовжує державно-національні традиції УНР і є правонаступницею Української Народньої Республіки”.

Сучасна українська держава і досі офіційно не визнала цей документ. Перш за все, через те, що тоді необхідно визнавати, що Україна була окупована Росією упродовж 70 років! А тому, так само як і з війною з Росією, (якої офіційно немає, але частина України окупована і кожного дня гинуть наші співвітчизники) Держава Україна не має жодних підстав відмічати у цей день “День Соборності”, бо і досі у нас немає ніякої Соборності, ані історичної і як наслідок свідомості.

Таким чином 22 січня варто відзначати “Акт Зради”.

Зради історії, зради батьків та дітей, зради Держави Україна!

Ну, а пишномовні, але пусті слова Зеленського та Разумкова доводять, що вони ані в предметі, ані в питанні, бо їх апеляції до історії не визнаної і досі держави не несуть жодного сенсу і є протокольними. Напевно як і ролі у цьому балагані.

Якби було інакше, то перед тим як промовляти: “щоб стати сильними, потрібно бути єдиними”, комусь варто було б потурбуватися про те, щоб повернути нам хоча б єдину історію.

Ну, а поки, насолоджуємося виставою.... 

Дивіться також