За підтримки БФ "Карітас-Київ" у КМДА відкрилася виставка картин, які створили особи з інвалідністю

22 жовтня в примiщеннi КМДА відбулось відкриття унікальної виставки картин, які були створені вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінками з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату. Проект «Мистецтво за межами» реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ».

«Метою проекту «Мистецтво за межами» є розвиток і створення творчих майстерень при інтернатах для дітей і дорослих з інвалідністю. А також ми хочемо дати можливість цим хлопцям, не дивлячись на їх діагнози, самостверджуватися, ставати вільними через свої картини, - розповіла керівник проекту Юлія Заярна, - Ці картини вийшли за межі інтернатів, щоб розповісти про своїх авторів»,

Експозиція буде розміщуватися в КМДА вісім днів. А 30 жовтня о 18:00 в колоннiй залi КМДА вiдбудеться благодійний аукціон.  Всі отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток проєкту «Мистецтво за межами» для створення і розвиток творчих майстерень при інтернатах для дітей та дорослих з інвалідністю.

«Відвідувачі будуть здивовані красою картин на полотнах, написаних олійними та акриловими фарбами. Творча сила внутрішнього світу кожного художника ламає всі стереотипи», – розповідає організатор проекту, художниця Анастасия Лазаренко

Проект «Мистецтво за межами» підтримується і координується настоятелем храму Трьох святителів (УГКЦ) міста Бровари священиком Олегом Панчиняком.

Соціальний проект «Мистецтво за межами» переможець конкурсу міні-грантів, що проводився благодійним фондом «Карітас-Київ» у рамках реалізації проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту».