€4,7 млн ​​готівкою у багажнику: БЕБ знайшло «чорну касу» постачальника товарів для Міноборони України

Кошти перевозила бухгалтер компанії у власному автомобілі. Походження грошей жінка пояснити не змогла.

БЕБ уточнює, що цю компанію підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах через фіктивні угоди, оформлені у 2022–2023 роках на суму 14,5 млрд грн.

📌за даними джерел йдеться про ТзОВ «Міт Пром»

📌кошти перевозила бухгалтер компанії в багажнику  автомобіля. Походження грошей жінка пояснити не змогла.

За даними джерел, гроші планували незаконно вивезти в Хорватію, де зараз знаходиться сама Глиняна.

Раніше було встановлено, що лише протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. При цьому її службові особи документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності. 

У такий спосіб та за рахунок підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ. Це дало змогу ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах. Збитки, завдані бюджету, підтверджується відповідним висновком аналітичних матеріалів сформованих фахівцями БЕБ.

6 серпня ТОВ «Міт Пром» заявляло про тиск БЕБ

 «Міт Пром» підписало із ДОТ низку договорів на харчування військових на загальну суму 3,4 млрд грн.

Власницею фірми є Ольга Михайлова. Правонаступником підприємства є «Укр Агро Міт» у Рава-Руській, яким володіє Ігор #Кремінець.

У державні закупівлі фірма «Міт Пром» прийшла 29 грудня 2023 року. Тоді вона отримала підряд від Міноборони на 400 тис. грн. Цього року «Міт Пром» також разом з іншими фірмами прийшов на заміну житомирській компанії, що не змогла виконати договори з ДОТ на постачання харчів для ЗСУ. Це було наприкінці квітня.

Після цього ТОВ «Міт Пром» і ДОТ уклали договори на постачання продуктів на друге півріччя.