Колишній віцемер Одеси Бриндак пішов викладати у Військову академію, щоб уникнути лави підсудних

Вкінці 2022 року НАБУ та САП повідомили про підозру трьом заступникам міського голови Одеси Труханова, серед підозрюваних був і наш сьогоднішній герой - Олег Бриндак. 

Одеські чиновники організували злочинну схему і дерибанили гроші, які вимагали за виділення землі під забудову. Бриндак попався на хабарі 2,5 млн грн, також він щомісяця отримував відкатів на $15 000. Коли схему викрили, Бриндак нібито мобілізувався, але не на фронт... 

Наразі він навчає майбутніх офіцерів історії. Раніше Бриндак служив у 28-й бригаді імені Лицарів Зимового походу, де займався морально-психологічним забезпеченням (мабуть, розповідав, як зберегти спокій, коли на горизонті маячить суд).

У 2000-2007 роках Бриндак керував Центром політичних досліджень ТОВ «Інститут регіональних проблем», де був правою рукою Труханова. А з листопада 2013 по травень 2014 навіть виконував обов’язки Одеського міського голови.

Після цього Бриндак став формальним керівником труханівської партії «Довіряй ділам» і керував справами міськвиконкому, майстерно ухиляючись від будь-яких натяків на судові справи. Тепер, як запахло смаженим, у новому амплуа викладача, він навчить курсантів, як обертати будь-яку ситуацію на свою користь.