Відбудовники "Охматдиту": обрали дорогого підрядника за 307 млн грн, ігноруючи дешевші пропозиції

Благодійний фонд "Охматдит" обрав підрядником для ремонту пошкодженого корпусу лікарні ТОВ "Буд-технолоджі", пропозиція якого була третьою за вартістю серед 14 учасників конкурсу. Це рішення викликало скандал, оскільки було проігноровано щонайменше 7 дешевших пропозицій з повністю заповненими комерційними пропозиціями.

"Охматдит" стверджує, що конкурс не був тендером у розумінні закону, а приватним конкурсом. Однак, жодних пояснень щодо ігнорування дешевших пропозицій не надано.

Аналіз показав, що ціни переможця на деякі види робіт завищені вдвічі порівняно з іншими учасниками.

Переможець конкурсу, ТОВ "Буд-технолоджі", пов'язаний з запорізьким забудовником Марком Марченком, який раніше був фігурантом кримінальної справи.

Як пишуть "Наші гроші", пропозиція цієї ТОВки була третьою за дорожнечею, інші 11 замовник відхилив. У фінал вийшли три учасника: "ДАК", "Буд-технолоджі" та "Мега профіт груп".

"Мега профіт груп» отримала відмову через невідомі підозри щодо її податкових документів. "ДАК" відмели через скандальну репутацію Глімбовського. У липні Глімбовський був затриманий по справі НАБУ щодо корупції у виконанні його зятя Романа Насірова, коли той керував податковою у 2015-2016 роках".

Офіційно "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ" має дуже потужний тендерний досвід: ремонт кровлі Запорізької єврейської гімназії вартістю 196 тисяч гривень. Але в документах для "Охматдита" компанія вказала, що будувала в тому ж місті клініку UniClinic. Та інфа з відкритих джерел вказує, що роботи проводила компанія Sensar. 

Про репутацію - теж цікаво. Бо компанія фігурує в справі про заволодіння будівлею лікувально-профілактичного закладу площею 7224 квадрати. А от керівник "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ" Кобизь Василь Юрійович за два тижні має постати перед судом по справі про п'яне водіння.

"Я провів консультацію з головою Національної поліції, попросив його подивитися кмпанію, яка претнедує бути переможцем відбору, який проводився фондом.

Є застереження про те, що на балансі цієї компанії немає достатньої кількості техніки, яка дозволить працювати і робити ті роботи, які тут передбачені", - голова МОЗ Ляшко.

Тендер проведуть заново.