... "підпал" телеканалу "ІНТЕР"

Повірив би в "підпал "Інтера", якщо б не працював там свого часу журналістом...

Але ж кілька років таки пропрацював, відтак дещо знаю.

Тепер докладніше. По-перше, там, прямо на вході, сидить дуже професійна охорона. Маю право це оцінювати, адже сам пропрацював рік (1992-1993 рр) "лічніком" у Придністров*ї. Повірити, що ті, хто там на вході сидять, когось пропустять всередину? Це треба бути дитиною, щоб в таке повірити.
Вони ментів із рішенням суду і силовим супроводженням викидали з приміщення! Які "поджигатєлі в масках"? Ми про що?

Єдине, що могло бути, -- охорону зняли -- підготували коридор для "підпалювачів". Тепер про господиню цього " русского двора". Ганна Віталіївна Безлюдна ДУЖЕ розумна жінка. Коли постає питання прибутку або небезпеки -- вона діє на випередження. Після "концерту", який з подачі ФСБ влаштував медіа-холдінг під її керівництвом, перевірка "Інтера" в частині участі цього каналу у російській пропаганді була питанням часу.

По-друге, МінСтець разом з "СБУ" -- це дві команди олігофренів. Але тут вони отримали кілька сотень (!) потужних підсрачників -- олігофрени запам*ятовують досвід тільки через біль -- і почали чухатись. Але так "непомітно" і "швидко", що менеджмент "Інтера" встиг не тільки розпланувати, але й спрацювати на випередження.

Співробітникам "Інтера", особливо журналістам та ведучим, раджу бути обережними. Я не знаю, кого "патронеса" обрала на заклання в якості "гєроєв русской журналістікі". Але знаю, що підрив росіянами Шеремета не набув очікуванного розголосу. Тому, "по старой русской традиции" вирішили взяти масовістю жертв. Саме тому і обрано "Інтер". І канал проокупаційний, і чисельність співробітників прийнятна...

 

Коли зі мною сперечаються, чи могли охоронці зупинити підпалювачів, чи ні? А давайте розглянемо події з позиції підпалювачів. Вони прориваються через турнікет і?.. Що вони бачать?

 

А бачать вони коридор прямо -- там знаходиться ВСЕ керівництво та продюсерська група. Праворуч та ліворуч вони бачать сходи вниз (там кав*ярня) та вгору -- до кімнати журналістів, монтажних та редакторської.

Для людини, яка не орієнтується у приміщенні, логічно було б побігти прямо, але вони повертають на сходи і йдуть наверх.

На третьому поверсі, нагадую, монтажні апаратні. Ще вище -- редакторська та ефірна. Комерційні втрати від підпалу там були б жахливі, навіть у разі спрацювання автоматичної системи пожежогасіння. До речі! А чому вона не спрацювала?

Проте "підпалювачі" чомусь зупиняються саме біля кімнати журналістів -- т.зв. "ньюзруму". А що у нас там? А у нас там: особисті речі журналістів і старі компи, закуплені ще у 2004 році!

Але головне не це! Головне, що САМЕ ЦЯ КІМНАТА у разі пожежі димітиме на вулицю Щусєва!

Тільки у разі підпалу цієї кімнати досягається максимальний інформаційний ефект при мінімальних комерційних втратах. Тому хай брешуть про "терористів-піроманів" скільки завгодно, але по факту це виглядає, як узгоджена з керівництвом медіахолдингу акція.

Можливо не зовсім точно процитую Йосипа Бродського, який казав: "у справжній трагедії гине не герой, гине -- хор".

Тому, шановні журналісти холдингу, до якого належить "Інтер"!

Будьте уважні та обережні. Ви, Ваші життя та здоров*я можуть виявитися заручниками угод, укладених керівництвом та заявленим "власником" з власником-бенефіціаром та інвестером. А вони знаходяться в РФ.

Ви -- тільки один з засобів досягнення мети в межах низки операцій, які проводить Російська Федерація в Україні.

 

 Юрій Колесніков