Адвокат киян чи адвокат диявола?

Якщо ви вважаєте недопустимим жахіттям те, що Національний музей народної архітектури та побуту України, що знаходиться в столичному Пирогові, оточать сучасні висотні бетонні джунглі, якщо ви проти того, щоб забудовники та їх ставленики потрапили в нову Київську міську раду – уважно ознайомтесь з наступним матеріалом.

На фото – порізаний ліс на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:79:107:0002 і площею 16,0345 га. Саме по цій ділянці в понеділок 19.10.2020 о 10:20 має відбутись чергове судове засідання колегії Господарського cуду міста Києва  під головуванням судді Вадима Босого в справі №910/5217/20 та акція на підтримку позиції прокуратури за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 44-Б.

Саме з цієї ділянки запланований наступ будівельної мафії на інші землі історико-культурного призначення в Пирогові: зони охорони (буферні зони) Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові, зони охоронюваного ландшафту, території Південного історичного ареалу міста Києва. Глобальний злочинний план передбачає забудову більш як 240 га земель в Пирогові – музей буде взятий в бетонний полон та просто знеціниться як найбільший музей під відкритим небом (скансен) в Європі. Все це було чітко виписано в так званих понятійних угодах ("понятійках"), які були вилучені в ході обшуку працівниками СБУ у "смотрящєго" за Києвом Дениса Комарницького та оприлюднені Гео Леросом. Згідно з оприлюдненою інформацією, "понятійки" по дерибану Пирогова уклали три одіозні особи: олігарх і один з кінцевих бенефіціарів "Агрокомбінату "Хотівський" Андрій Іванов, син "космічного мера" Степан Черновецький та "тіньовий бос" забудовників Вадим Столар. В "понятійках" розписані терміни, плани та ролі, а головне, суми, які потрібні на "рішання" потрібних питань: зокрема, отримання потрібних рішень та дозволів Київради та КМДА з її департаментами.

Але історію захоплення пирогівських земель почалась не сьогодні, і не вчора, а ще 2007 року, тобто, за часів "космічного мера" Леоніда Черновецького, коли на скандальному засіданні Київради 1 жовтня 2007 року під головуванням Лесика Довгого за одну ніч і одну мить абсолютно безкоштовно тисячі гектарів особливо цінних столичних земель, переважно, в Пирогові та на Жуковому острові, були роздані фіктивним житловим кооперативам (так званим ОКЖК), що складалися з підставних "бідних студентів" та їм подібних. Тобто була розіграна така собі схема: орендар земель "Агрокомбінат "Хотівський" офіційно відмовився від оренди цих земель на користь фактично ним же створених фіктивних кооперативів – бо так тоді юридично легше було їх забудувати та повідчужувати.

Безперешкодному втіленню цього сценарію завадили позови прокуратури про визнання незаконним рішення Київради від 01.10.2007 та про визнання державних актів на землю фіктивних кооперативів нечинними.

Отже, перманентна боротьба за ці землі ведеться аж з 2007 року. І всі ці роки в судах інтереси фіктивних житлових кооперативів та пов'язаних з ними ТОВ-ок, а також інтереси СТОВ "Агрокомбінат "Хотівський" в судах відстоювала одна людина. Я не перебільшу, якщо скажу, що половину свого адвокатського життя ця людина поклала саме на вівтар "Агрокомбінату "Хотівський". Та нещодавно на судовому засіданні в "сусідній" судовій справі по ще одній земельній ділянці безпосередньо поруч з Музеєм площею 24 га ми з подивом дізналися про зміну вічного адвоката! Здавалось би незмінний адвокат дерибанщиків та забудовників – причому, наймасштабніших – як виявилось, іде в депутати до Київської міської ради від команди "Зе". По Печерському виборчому округу в списках партії "Слуга народу" балотується Ганна Михайлівна Іщенко. До речі, у оприлюднених Гео Леросом матеріалах з комп'ютера "смотрящєго" Комарницького, Г.М.Іщенко оцінена як один з "фунтів" Комарницького в плані представництва його будівельних фірмочок. А відомий експерт з незаконних забудов Георгій Могильний повідомив про роль Ганни Іщенко як адвоката в цілому ряді справ по незаконних забудовах на Печерську, що належать іншому усім відомому олігарху та іншому кінцевому бенефіціару "Агрокомбінату "Хотівський" Васі Хмельницькому.

Нечуване нахабство! Тепер "адвокат диявола" Ганна Іщенко іде на вибори під брендом "адвокат киян" та зі слоганом боротьби з незаконними забудовами, боротьби проти знищення парків та "підвищення екології" (!?).

Схоже, раніше маловідому і непублічну адвокатесу Ганну Іщенко тепер просто за наказом делегують на роботу у владні органи.

Прошу звернути увагу на ключові судові справи по землям Пирогова, де адвокатом дерибанщиків була Ганна Іщенко. Це наступні судові справи:

  •  № 910/24772/13;
  •  № 910/4626/14;
  •  № 5/14;
  •  № 910/5217/20.
  •  інші судові справі, що знаходяться в загальному доступі в Єдиному реєстрі судових рішень.

А також прошу уважно подивитись старі сюжети, де ви швидко впізнаєте новоспечену борчиню проти забудов та "підвищувачку" екології:

- Вікна-новини - 19.05.2016: 

- Вікна-новини - 28.01.2016:

- Моя стара публікація по судовій справі № 910/4626/14 

До речі, по отому порубаному лісочку на ділянці 16 га, що на першому фото, вдалось таки досягти забезпечення позову прокурора – тобто заборонити до рішення справи по суті будь-які підготовчі, в тому числі по видаленню земельних насаджень, та будівельні роботи. Під час судового розгляду суддею Вадимом Босим клопотання прокуратури про забезпечення позову Ганна Іщенко заявила, що їй, начебто, нічого не відомо про будівництво, тим самим вона хотіла не допустити ухвалу суду про заборону робіт. Це можна розцінювати як умисне введення в оману суду, оскільки на той час "Агрокомбінат "Хотівський" мав видані Департаментом містобудування та архітектури КМДА містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво восьми квартального житлового комплексу. Також мав виданий "Київзеленбудом" акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню в кількості кількох тисяч дерев та подану в ДАБІ декларацію про початок підготовчих робіт.

Отже, прошу уваги та закликаю виборців Печерського району належним чином оцінити те, що їм нахабно "впарюють".