Бренд KYIV SMART CARD повернули місту через суд

Так вже повелося, що скандали які б могли привернути увагу громадськості до масштабної корупції у КМДА у нас фактично замовчуються.

Чому?

Тому, що гроші люблять тишу, і навіщо вправним чиновникам зайва увага правоохоронців які і так зачастили останнього часу до КМДА, та вже навідались в ГІОЦ.

Саме так сталось зі скандалом який би мав місце бути поданий як перемога нової цифрової команди, але...

Ми всі з вами були свідками несподіваного припинення роботи додатку Kyiv Smart City, замість якого запрацював новий додаток Київ Цифровий.

Тоді ж нам стало відомо, що додаток як і бренди: 

  • “Kyiv smart card”
  • “Smart city card”
  • “Kyiv smart city”

Зареєструвала на себе бренди організація яку нібито було обрано впроваджувати в місті Києві реформу цифровізації - ГО "СМАРТ СІТІ ХАБ".

Про це написала ціла низка видань, зокрема Наші Гроші: "Торгова марка «Kyiv smart card» належала не місту Київ, а ГОшці, пов’язаній з головним айтішником Києва Назаровим", але знову таки в публічну площину цей скандал не пішов.

Тут до речі дуже цікаво. 

У 2020 році, після цілого ряду корупційних скандалів, з посади пішов директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА  та співкоординатор ініціативи “Kyiv smart city” - пан Юрій Назаров, який як пишуть деякі видання уникнув покарання лише тому, що одружився з Ярославою Бойко - дочкою одіозного лідера ОПЗЖ - Юрія Бойко. Яка, своєю чергою, також є співкоординатором цієї чудової ініціативи!

Але опустимо всі ці тонкощі корупційних змов та інших перепитій які відбуваються за лаштунками цифровізації міста, та перейдемо до поздоровлень!

Не дивлячись на той факт, що торгівельна марка на бренд “Kyiv smart card” все ж таки була отримана 28 грудня 2020 року, КП "ГІОЦ" подав в суд на її власника і 2 червня цю справу було виграно, про що свідчить УХВАЛА суду по Справі N 910/5316/21 від 02.06.2021, а саме:

"Заборонити Громадській організації "СМАРТ СІТІ ХАБ" передавати повністю або частково права на торговельну марку " KYIV SMART CARD " за свідоцтвом України N 288203, відмовлятися повністю або частково від свідоцтва України N 288203 на торговельну марку " KYIV SMART CARD ".

Отож поздоровляємо співробітників КП "ГІОЦ" які зробили таку важливу справу і повернули киянам бренд якій має належати їм по праву.

Ну і звичайно поздоровляємо киян з тим, що справедливість все ж таки інколи, але торжествує!