Британія готується тимчасово націоналізувати «дочку» «Газпрому»

Уряд Великої Британії готується тимчасово націоналізувати компанію Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, яка займається роздрібною торгівлею газом у країні. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

«Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd., яка має понад 30 000 бізнес-клієнтів, є головним кандидатом на введення в режим спеціального управління», – каже джерело, знайоме з цим питанням. Виданню не вдалося взяти коментарі у підрозділу «Газпрому».

Повідомлялось, що британські держоргани намагаються розірвати звʼязки з Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd., яка постачає понад 20% промислового та комерційного газу в країні. «Дочка» російського гіганта постачає газ підприємствам та держорганам, включно з Національною службою охорони здоровʼя.

Дочірнє підприємство постачає орієнтовно 20% промислового та комерційного газу Великої Британії.

Уряд Великої Британії готується втрутитися і тимчасово керувати британським відділом роздрібних поставок "Газпрому", оскільки він зазнає все більшого тиску з боку компаній, які не підтримують його через війну РФ в Україні.


The Great Britain is preparing to temporarily nationalize Gazprom's "daughter" - Bloomberg.
The government wants to temporarily nationalize Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, a gas retailer in the United Kingdom. The Russian giant's "daughter" supplies gas to businesses and government agencies, including the National Health Service.