Діджиталізація по-київськи: контролюючи органи не бачать необхідності провести аудит діяльності Kyiv Smart City створеного під керівництвом Віталія Кличка

Діджиталізація по-київськи: контролюючи органи не бачать необхідності провести аудит діяльності Kyiv Smart City створеного під керівництвом Віталія Кличка

5 січня киян чекав несподіваний подарунок від міської влади додаток Kyiv Smart City, увесь розумний функціонал якого фактично зводився до можливості сплачувати за проїзд в місті несподівано перестав працювати.

Команда “розробників додатку” Kyiv Smart City не змогла виразно прокоментувати ситуацію, бо так само дізналась про це з новин.

Як і з новин кияни дізнались, що в місті вже зявився новий додаток “Київ Цифровий” створений фактично на базі попереднього.

“Не зайвим буде сказати, що ні в яку далечінь під музику ми не вирушали. Команда Smart City продовжує розробляти нові та покращувати вже запущені сервіси не тільки для Києва, але й для всіх міст України” - полементував тоді ситуацію Юрій Назаров, чиновник який свого часу очолював Департамент Інформаційно-коммунікаційних технологій КМДА (ДІКТ КМДА), і офіційно був звільнений за власним рахунком.

Так тоді співпало, що звільнився він після того, як було “зарубано” два тендери на 65 мільйонів гривень, які за усіма ознаками мали корупційний характер.

Тим не менше злі язики кажуть, що звільнення стало наслідком справ, обшуки за якими в грудні 2019 проводились вдома у Юрія Назарова та в за місці його роботи.

Чому тоді справу було закрито - питання окреме.

Але ані після звільнення Юрія Назарова, ані після фактичної відмови від проекту Kyiv Smart City ніхто не задався питанням аудиту діяльності такого важливого та дуже не дешевого для міста проекту.

Так само чомусь небажання перевірити діяльність ДІКТ КМДА та зокрема результати діяльності проекту Kyiv Smart City ми вбачаємо і сьогодні.

ДФС та СБУ відзвітували про те, що знайшли ознаки корупцій на декілька мільйонів в 

  • "Київський метрополітен" - майже 9 млн грн,
  • "Київміськсвітло" - близько 12 млн грн,
  • "Київзеленбуд" - 40 млн грн,
  • "Київавтошляхміст" - 30 млн грн,
  • Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва - 9 млн грн,
  • "Київпастранс" - 40 млн грн,
  • "Київавтодор" - 18,6 млн грн.

І ніхто з правоохоронців не виявив бажання звернути увагу на справи які старанно розслідувало та “загубило” свого часу СБУ. Така сама ситуація з Kyiv Smart City.

В чому ж проблема?

В чому причина короткозорості правоохоронців?

Чому, до прикладу правоохоронці не помічають того, що 47 мільйонів, які за тендером (Ідентифікатор тендеру UA-2018-05-05-000852-b), були заплачені ТОВ  “ЕФ ДІ АЙ КАМПАНІ” за ”Створення єдиної Міської платформи електронної взаємодії; управління даними та сервісами - постачання ліцензійного програмного забезпечення (далi - ПЗ Платформа) з його впровадження  (надання лiцензiй на право користування програмним забезпеченням): встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недолiкiв iз налаштуванням взаємодії існуючої комп'ютерної програми Замовника з поставленим ПЗ Платформа”, мають всі ознаки того, що були використані не за призначенням.

Що не дивлячись на те, що в рамках все того ж Kyiv Smart City, ще у 2018 році, з бюджету міста було виведено 47 млн. грн. ніякої Платформи електронної взаємодії місто не отримало!

І це лише один з продуктів діяльності Kyiv Smart City.

Так в чому ж проблема?