ДОЗ намагається знищити українських виробників тактичної медичної продукції

У Міністерстві оборони України під приводом стандарту НАТО для медичної продукції намагаються протягнути дуже суперечливе рішення з точки зору державної безпеки та можливої корупційної вигоди.

Департамент охорони здоров'я на чолі з Оксаною Сухоруковою намагаються в нормативній документації протягнути вимогу для постачальників тактичної медичної продукції — наявність сертифікату комітету ТССС. З точки зору логіки та законодавства абсолютно безглузде та антидержавне рішення.

Якщо в Міноборони є питання до вітчизняного такмеду, то Держлікслужба повинна втручатися і скасовувати ліцензії у компаній, які не відповідають якості.

Необхідно підтримувати та розвивати національного виробника, якщо він є. Приклад Франції та Туреччини цьому показовий. Країни НАТО, які мають великі сухопутні армії, відповідно, великий ринок, який намагаються закривати за рахунок вітчизняних виробників. Більше того, навіть в українських солдат можна знайти в аптечках турецький такмед. У цьому плані в Туреччини є чому повчитися, адже вона свою продукцію поставляє як країнам НАТО, так і в інші регіони. Беруть турецькі виробники переважно тим, що за якістю роблять гарні вироби — і за ціною, нижчою ніж США чи інших європейських виробників.

В Україні виробляють всі вироби, які присутні в аптечці військовослужбовця. Проте нова команда міністра оборони Рустема Умєрова почала докладати максимум зусиль, щоб знищити українських виробників тактичної медичної продукції під конкретних постачальників. 

Правоохоронцям слід звернути увагу на такі дії чиновників Міністерства оборони України.