Володимир Клименко, який заснував ПАТ «Укрінком» має спільний бізнес із росіянами

Бізнесмен Володимир Клименко, який заснував ПАТ «Укрінком» (раніше Український інноваційний банк — Укрінкомбанк) та зараз є головою наглядової ради товариства, разом із братом мають спільний бізнес із росіянами. 

Володимир та Сергій Клименко володіють рівними частинами компанії ТОВ «Ерсте Україна», яка зареєстрована у Києві у грудні 2014 року. Компанія спеціалізується на оптовій торгівлі побутовими електротоварами та апаратурою для прийому, запису, відтворення звуку та зображення. Статутний капітал компанії складає 8,1 млн гривень.

Сергій Клименко має спільний бізнес з громадянином російської федерації Артемієм Осип’яном. Разом вони мають корпоративні права на ТОВ «Мій лідер». Компанія займається друком газет та має статутний капітал 10 тис. гривень. В інтернеті можна знайти згадки їхнього глянсового журналу реклами «Мій лідер», який містить інформацію про «найкращі підприємства регіону та їхні послуги».

Громадянин Росії Осип’ян володіє компанією «Юкрейн кепітал груп», яка займається організацією будівництва будівель. При цьому компанія має дуже скромний статутний капітал у розмірі 20 тисяч гривень.

Осип’ян з 1967 по 1992 рік працював у ВПО «Союзнафтоекспорт». Потім обіймав посаду генерального директора, з 1994 року – голова Московського представництва компанії «СОЛВАЛЮБ». З 2022 року був віце-президент із зовнішньої торгівлі та міжнародного співробітництва Сибірсько-Уральської нафтогазохімічної компанії (АК СІБУР) до її банкрутства.

Цікаво, що навіть після 2014 року, бізнесмени разом із росіянином реєстрували патенти на різноманітні винаходи компанії.