Федеральна торгова комісія вимагає від Facebook продати Instagram і WhatsApp

Відзначається, що судовий розгляд може привести до того, що компанія буде змушена продати ці два активи. Позивачі, які виступають від імені влади, поставили вимогу заборонити компанії Facebook купувати що-небудь на суму понад 10 мільйонів доларів без відома держави.

До того ж вони вимагають ввести додатковий захист, що містить особливий пункт про продаж або реструктуризації минулих придбань, які будуть вважатися незаконними.

В наданих документах йдеться про те, що компанія Facebook доклала всіх зусиль для того, щоб залишитися монополістом. І саме для цього були куплені додатки Instagram і WhatsApp.

Відзначається, що Facebook, також, хотіла дістати Twitter і Snapchat, але спроби не увінчалися успіхом. Прокурори кажуть про спеціальну стратегії компанії - скуповувати потенційних конкурентів, тим самим обмежуючи появу нових сервісів. Також зазначено, що Facebook збирає величезний масив даних користувачів і це дозволило їй створити проекти, які недоступні іншим на ринку.

Додамо, що на покупку платформи Instagram компанія витратила мільярд доларів. А WhatsApp обійшовся в цілих 19 мільярдів доларів.