Google відмовився від розвитку програми розумного міста в Торонто

Після більш ніж двох років суперечок щодо проблем конфіденційності та серед економічної невизначеності, викликаної пандемією у Google вирішили відмовитись від програми перетворення кварталу Торонто на зразкове розумне місто.

Підрозділ Google планував перетворити частину набережної Торонто в надсучасне місто, але від цієї ідеї відмовились через те, що в усьому світі та на ринку нерухомості в Торонто склалася небачена економічна невизначеність тому немає гарантії що проект стане фінансово життєздатним.

Згідно з попереднім драфтом проекту планувалось спорудити середньоповерхові квартири, офіси, магазини та школу на площі площею 5 гектарів.

Вулиці цих квартали мали б покриття з підігрівом для танення льоду та снігу, а також були обладнанні датчиками, які б контролювали рух транспорту та захищали пішоходів. Зокрема все від вуличних ліхтарів до тротуару регулювалось за допомогою штучного інтелекту який би використовував для налаштувань дані користувачів. 

Саме це, а не тільки економічна невизначеність стали на заваді проекту.

Канадці виступили проти проекту тому що не побачили в ньому зрозумілого алгоритму використання та захисту їх конфіденційної інформації. Більшість з них вирішили, що надавати однієї з найбільших компаній на планеті свої дані безрозсудно. Тим більше після низки скандалів щодо конфіденційності у Facebook та Google.

"Це найбільша перемога відповідальних громадян, які боролися за захист демократії, громадянських та цифрових прав громадян Канади", - заявив колишній керівник BlackBerry Джим Бальсіллі. 

В Google заявили, що компанія не мала на меті монетизувати особисту інформацію людей так, як зараз це робиться з результатами які пошуковий гігант отримує з своїх сервісів. План гіганта полягав в тому, щоб винайти поки що невизначені моделі, продукти та послуги, які можна було б масштабувати.