Гендерно-нейтральні інклюзивні штати Америки

Цікавий приклад коли відсутність реальних проблем в суспільстві призводить до вигадування нових "більш значущих та важливих" проблем.

Комітет Палати представників з питань норм США передбачає створення нового Спеціального комітету з питань економічної нерівності і зростання справедливості.

Цей спеціальний комітет «буде вирішувати проблеми нерівності, в основі яких лежать ознаки раси, кольору шкіри, етнічної приналежності, релігії, статі, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, інвалідності, віку і національного походження».

Також комітет буде «з повагою ставиться до всіх видів гендерної приналежності і замінить в регламенті Палати представників все займенники і слова, що позначають родинні зв'язки, на гендерно-нейтральні»!!!

У резолюції Палати представників зазначено, які конкретно терміни і займенники вживати більше не слід.

До прикладу замість «seamen» (моряки) відтепер рекомендується вживати гендерно-нейтральний «seafarers», тому що він не має у своєму складі «men» (чоловіки)!

Аналогічна ситуація зі словом «chairman» (голова), в новій директиві його замінять на «chair».

"У пункті 8 (с) (3) правила XXIII слід прибрати "батько, мати, син, дочка, брат, сестра, дядько, тітка, двоюрідний брат, двоюрідна сестра, племінник, племінниця, чоловік, дружина, тесть, свекор, теща, свекруха, зять, невістка, шурин, зовиця, вітчим, мачуха, пасинок, падчерка, зведений брат, зведена сестра, єдинокровний брат, єдинокровна сестра, онук і онучка" і замінити їх на "батьки (в оригіналі parent - російською "родители"), дитина, родич батька, двоюрідний родич, дитина родича, чоловік, батьки чоловіка, дитина чоловіка, родич чоловіка, прийомні батьки, прийомна дитина, зведений родич, єдинокровний родич, дитина дітей "», - йдеться в резолюції.

На думку спікера Палати представників Ненсі Пелосі і голови комітету з питань норм Джеймса Макговерна, ці заходи зроблять Палату представників «найбільш інклюзивною в історії»!