Голову правління Приват Банку Петра Крумханзла підозрюють у шпигунстві

Як ви напевно пам'ятаєте 4 жовтня очільник новоствореного Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров підписав з головою Приватбанку меморандум про співробітництво, згідно з яким державний/комерційний банк зобов'язався допомогти створити продукт який стане українським клоном естонської розробки у сфері кіберзахисту - Smart ID.

І нехай таке наше українське бачення використання інтелектуальних прав на назву, ідею та алгоритм роботи який був розроблений в Естонії залишиться поза межами нашої історії, факт того, що на той момент один з підписантів все ще залишався фігурантом кримінального впровадження, дійсно викликає занепокоєння.

Виявляється в СУ УСБУ Дніпропетровської області знаходиться кримінальне провадження №42019040000000509 за ознаками, передбаченими ч.1 ст.114 КК України - шпигунство.

Приводом став факт того, що громадянин Чехії Крумханзл з січня 2018 по липень 2019 року за допомогою підпорядкованої йому служби безпеки Приватбанку (її керівника Болотіна С.Г.) збирав відомості, що містять державну таємницю України. Хоча як іноземець не мав на це права.

Розумієте?

Громадянин Чехії з яким наш новий неймовірно талановитий міністр підписав угоду про створення копії продукту який має ім'я, репутацію та досвід в впровадження в Естонії, фактично домовився з шпигуном про передачу всіх без вийнятку приватних даних українців які стануть користувачами найбільш амбітного та розрекламованого проекту "Країна в смартфоні" або "ДіЯ".

І це вже я не підіймаю питання, що в парадигмі зберігання даних користувачів яку зараз використовує Приват всі дані скомпроментовані, що фактично дозволяє як змінювати їх так виступати від імені користувача, імітуючи будь-яку активність, як голосування так і переказ коштів. 

Ну не супер!