Громадяни України найбільш активні користувачі криптовалют

Індекс активності в кріптоіндустріі вважали, виходячи з вартості пересилаються ЦФА на душу населення, залишків криптовалюта на рахунках і обсягу транзакцій. У підсумку, виявилося, що в Україні не тільки найактивніше використовують крипту, але і те, що тут знаходиться масштабне співтовариство блокчейн-розробників. Крім того, ще і за обсягом безготівкових платежів України знаходиться в топ-5 світового рейтингу.

Можливо причина такого успіху полягає в тому, що в Україні весь кріпторинок знаходиться в сірій зоні. Втім, не біда: вже скоро там збираються розглядати законопроект «Про віртуальні активи», який, нарешті, зробить крипту чимось легальним.

Хоча, справедливості заради, варто відзначити, що не від великого бажання просувати крипту в Україні така статистика. Справа в тому, що в Україні немає фондового ринку, а доступ до світового ринку капіталів і міжнародних переказів сильно обмежений. Та й взагалі, через девальвацію валюти і інших причин, народ перестав довіряти класичним фінансовим організаціям.

Добре це чи погано, це ще питання.

З одного боку, Україна таким чином явно рухається в майбутнє, а з іншого - у неї і вибору то іншого немає.