Ібупрофен і кортизон можуть погіршити ваш стан, якщо ви заразилися COVID-19

Чиновники зі сфери охорони здоров'я попереджають, що протизапальні препарати без рецепта можуть погіршити стан хворого на коронавірус.

Французький міністр охорони здоров'я Олів'є Веран, кваліфікований лікар та невролог, закликає людей приймати парацетамол замість ібупрофену, щоб залишатися в безпеці.

Він написав у Twitter: «Прийом протизапальних засобів (ібупрофен, кортизон…) може стати причиною загострення інфекції.

"У разі лихоманки прийміть парацетамол. Якщо ви вже приймаєте протизапальні препарати, зверніться за порадою до лікаря".

За словами представників охорони здоров'я, прийом протизапальних препаратів -ризик для людей з інфекційними захворюваннями, оскільки вони можуть знизити реакцію імунної системи організму.

Вони рекомендують людям замість цього приймати парацетамол, оскільки це "знизить лихоманку без протидії запалення".

Але інформація про те, що ліки, які містять нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен та кортизон, можуть посилити існуючі інфекції і приводять до "ускладнень", виявилася неправдивою,

Спочатку в соціальних мережах з’явилася публікація, в якій міністр охорони здоров’я Франції Олів'є Веран попереджав про вплив певних видів ліків на заражених до 19 років.

Його твіт швидко ретвітнули тисячі разів, а також отримав запит від громадськості з проханням отримати додаткову інформацію та джерело його міркувань.

Виявилося, що профіль міністра був зламаний, а поширена інформація була невірною. 

Неправдиву інформацію повідомила газета «Фігаро» та швидко поширила ЗМІ.

Очікується, що органи охорони здоров'я в Болгарії офіційно оголосять, які препарати ефективні проти інфекції, а які - ні.