Лікарню ОХМАДИТ чекають великі перетворення!

14 травня у парку лікарні "ОХМАДИТ" біля пам‘ятника Ніколі Артемійовичу Терещенку Фундація спадщини Терещенків провела благодійний захід, присвячений створенню Асоціації друзів лікарні «ОХМАТДИТ», з метою підтримки розвитку цієї стратегічно важливої дитячої лікарні, заснованої у 1893 році Ніколою Артемійовичем та Пелагеєю Георгієвною Терещенками

Одразу після завершення офіційної частини заходу ми попросили Мішеля Терещенка розповісти про нові виклики, які стоять перед лікарнею «ОХМАДИТ» та Асоціацією ії друзів.

Навіть чотирьох хвилин вистачило для того, щоб зрозуміти, що ми стали свідками надзвичайно важливої для дітей України події, оскільки мова йде про початок великої кропіткої роботи у перетворення дитячої лікарні ОХМАДИТ в унікальне дитяче місто, в якому будуть комфортно проживати та лікуватись 32 тисячі дітей.

Дуже приємно, що до Асоціації вже долучилось багато друзів і не тільки з України, але з усього світу! А значить ВСЕ ПОЛУЧИТЬСЯ НЕОДМІННО! 

Висловлюємо величезну шану Мішелю Терещенку та Асоціації друзів лікарні за допомогу дітям і бажаємо тільки успіху на цьому шляху!

Коментар Гайдукова Віктора про цю подію:

"Важко переоцінити внесок М.А.Терещенка та його родини у розвиток м. Києва, та інших міст і містечок, до життя яких була причетна ця родини.

Наприклад у Києві за гроші Терещенків збуло збудовано: - центральний корпус та ще трохи КПІ; - центральний корпус дорожного університету; - центральний та ще трохи корпусів наразі лікарні Охмадит (вже знаєте); - майже уся вулиця Терещенківська, де два художні музеї зі всім скарбом були передані місту Києву. Музей Миколи Терещенка разом зі збудованим поруч величезним дохідним будинком (що стоїть прямо за Кобзарем), за рахунок якого мав існувати музей) наразі європейського мистецтва, та музей та будинок Богдана і Варвари Ханенків (донька та зять Терещенків) - наразі так і носить їх ім'; - з кошторису будівництва Національного художнього музею (на Грушевського) у тодішні 250 тис. руб. майже 150 тис надав М. Терещенко, та ще десь понад половину стартової експозиції - з фондів колекцій М. Терещенка та Б.Ханенка; - пожертвував кошти на облаштування будівлі для міського парафіяльного училища із чоловічим і жіночим відділеннями (Ярославі вал, 40), наразі будівля театру-студії театрального вчилища ім. Гринченка; - будівля гімназії на розі Терещенківської та тоді Бібіківського б-ру, наразі корпус Медичного факультету КНЕУ ім. Шевчека (на розі Терещенкіської та Шевченка). Та ще багато чого, це лише те, що пам'ятаю особисто; - розташована навпроти тої гімназії (через бульвар) двоповерхова садиба самого Миколи Артемовича наразі використовується як музей Т.Г.Шевченка (практичо з мінімальною кількістю оригінальних артифактів). І це не єдиний музей Шевченка у нашому місті. Куди зручно раз на рік (9 березня) приїздити показати себе у шарах культурної спадщини усьому партактиву країни. А ось музею почесного громадянина м. Києва Миколи Артемовича Терещенка чомусь не існує."